Στο ψυγείο όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi

Σχετικά άρθρα

audi-annual-press-conference-2012-22

Η Audi πίστευε ότι έως το 2020 θα έχει πλήρη e-tron γκάμα, αλλά τα πράγματα άλλαξαν αφού ο νέος επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, Wolfgang Dürheimer αποφάσισε ότι όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, μπαίνουν στο ψυγείο, αναβάλλοντας επ’ αόριστον την μαζική παραγωγή τους. Τα υπάρχοντα ηλεκτρικά πρωτότυπα αυτοκίνητα θα αξιοποιηθούν και θα αξιολογηθούν από τους μηχανικούς της Audi, οι οποίοι θα εξάγουν απ’αυτά χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν καταλλήλως στο μέλλον.

Ο κύριος λόγος που η Audi αποφάσισε να μην βγάλει τα μοντέλα αυτά στην αγορά είναι η υπάρχουσα τεχνολογία των μπαταριών λιθίου, αφού αυτή δεν ικανοποιεί τα υψηλά στάνταρ της Audi από πλευράς αυτονομίας.

Η Audi μέχρι να βγούνε στην αγορά μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία θα βγάλει στην αγορά της Plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της. Το πρώτο τέτοιο μοντέλο, θα είναι το A3 Hybrid Plug-in το οποίο θα περάσει στην αγορά το 2014. Θα αποδίδει κοντά στα 240 άλογα ενώ θα έχει μέση κατανάλωση μόλις 2 λίτρων/100 χλμ.

[Πηγή: Automobile]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα