281481

Η Opel παρουσίασε πρόσφατα το Cascada, το νέο της μεσαίο cabrio μήκους 4,70 m, το οποίο στην ουσία είναι η ανοικτή έκδοση του Astra Sedan. Κομψές, επιμήκεις γραμμές και μία αεροδυναμική οροφή soft-top συνθέτουν την εικόνα του Opel Cascada που θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές Μαρτίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αισθητικά, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη διαχρονική αλυσίδα των κλασικών cabrio μοντέλων. Ωστόσο, είναι το πρώτο μοντέλο του είδους του για την Opel: είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 70 χρόνων που η Opel δημιούργησε ένα μεσαίο cabrio, το οποίο θα κατασκευάζεται σε δικές της εγκαταστάσεις.

Τα δημοφιλέστερα Opel cabrio των τελευταίων δεκαετιών ήταν τα προσιτά συμπαγή Kadett και Astra – από τα 1976 Kadett C Aero και 1987 E Cabrio μέχρι τις τρεις γενιές του Astra μεταξύ 1993 και 2010.

Με το φιλόδοξο Cascada, η Opel επιχειρεί μία νέα, φρέσκια προσέγγιση – με τη συμβολή των καλύτερων σύγχρονων τεχνολογιών – μιας παλιότερης και αποκλειστικής παράδοσης τετραθέσιων cabrio με οροφή soft-top από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όπως τα Kapitän και Rekord. Όμως, τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα cabrio δεν κατασκευάζονταν από την Opel. Ήταν μετατροπές και διετίθεντο σε περιορισμένο αριθμό. Εξειδικευμένοι Γερμανοί κατασκευαστές αμαξωμάτων με τους οποίους συνεργάστηκε η Opel ήταν οι Autenrieth και Karl Deutsch (βλέπε γκαλερί φωτογραφιών). Τελευταία, τα Kadett E Cabrio και οι δύο γενιές Astra Cabrio κατασκευάζονταν από τον Ιταλικό Οίκο Carozzeria Bertone. Αναλυτικές λεπτομέρειες για το Cascada μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Cascada – To κορυφαίο cabrio της Opel

  • Το πρώτο μεσαίο cabrio σχεδίασης και παραγωγής Opel
  • Αποκλειστικά, μεσαία cabrio Opel δημοφιλή στη δεκαετία του ’60

Εστιάζοντας στην κορυφή της γκάμας Opel, το Cascada είναι ένα μεσαίο cabrio μήκους 4,70 m με περισσή γοητεία, ανώτερα χαρακτηριστικά και υψηλή τεχνολογία. Κομψές, επιμήκεις γραμμές και μία αεροδυναμική οροφή soft-top συνθέτουν την εικόνα του Opel Cascada που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αρχές Μαρτίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αισθητικά, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη διαχρονική αλυσίδα των κλασικών cabrio μοντέλων. Ωστόσο, είναι το πρώτο μοντέλο του είδους του για την Opel: είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 70 χρόνων που η Opel δημιούργησε ένα μεσαίο cabrio, το οποίο θα κατασκευάζεται σε δικές της εγκαταστάσεις.

Τα δημοφιλέστερα Opel cabrio των τελευταίων δεκαετιών ήταν τα προσιτά συμπαγή Kadett και Astra – από τα 1976 Kadett C Aero και 1987 E Cabrio μέχρι τις τρεις γενιές του Astra μεταξύ 1993 και 2010.

Με το φιλόδοξο Cascada, η Opel επιχειρεί μία νέα, φρέσκια προσέγγιση – με τη συμβολή των καλύτερων σύγχρονων τεχνολογιών – μιας παλιότερης και αποκλειστικής παράδοσης τετραθέσιων cabrio με οροφή soft-top από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όπως τα Kapitän και Rekord. Όμως, τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα cabrio δεν κατασκευάζονταν από την Opel. Ήταν μετατροπές και διετίθεντο σε περιορισμένο αριθμό. Εξειδικευμένοι Γερμανοί κατασκευαστές αμαξωμάτων με τους οποίους συνεργάστηκε η Opel ήταν οι Autenrieth και Karl Deutsch (βλέπε γκαλερί φωτογραφιών). Τελευταία, τα Kadett E Cabrio και οι δύο γενιές Astra Cabrio κατασκευάζονταν από τον Ιταλικό Οίκο Carozzeria Bertone.

Το νέο μεσαίο cabrio Opel Cascada ανήκει σε ένα χώρο τον οποίο κατά κανόνα μονοπωλούν premium κατασκευαστές. Πιστό στις αξίες της μάρκας Opel, διαθέτει την κομψότητα και τον αέρα ενός ανοιχτού μοντέλου με στάνταρ προηγμένο πλαίσιο, τεχνολογίες ασφάλειας και οροφής soft-top καθώς και μία νέα γενιά κινητήρων.

[/learn_more]