Αυτό είναι το νέο Citroen C4 Picasso

Σχετικά άρθρα

Citroen C4 Picasso 2013 Spy Photos (1)

Στη πόλη Vigo της Ισπανίας πιάστηκε να κυκλοφορεί χωρίς το παραμικρό καμουφλάζ το νέο Citroen C4 Picasso το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Η νέα γενιά του C4 Picasso διαθέτει νέα μπροστά φωτιστικά σώματα τα οποία θα ξενίσουν στα μάτια αρκετών. Επίσης υπάρχει η διπλή Chevron γρίλια, χρωμιομένα διακοσμητικά και LED πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία θυμίζουν αυτά του VW Golf 7.

Κατασκευάζεται πάνω στη νέα EMP2 (Efficient Modular Platform 2) πλατφόρμα του PSA Peugeot Citroen Group, η οποία κάνει χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμινίου και άλλων σύνθετων υλικών. Χάρη στη νέα πλατφόρμα, το νέο μοντέλο θα μπορούσε να ζυγίζει έως και 70 κιλά λιγότερα από όσο ζύγιζε η προηγούμενη γενιά.

Οι διαστάσεις του παραμένουν παρόμοιες με αυτές της προηγούμενης γενιάς (4.470 mm μήκος, 1.830 mm ύψος και 1.680 mm πλάτος), αλλά λόγω της καλύτερης εσωτερικής μορφοποίησης, ο χώρος αποσκευών θα είναι μεγαλύτερα από αυτών των 500 λίτρων της προηγούμενης γενιάς.

Θα φορά μια γκάμα οικονομικών και φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι είναι εκπέμπουν 22% λιγότερο CO2, σε σχέση με αυτούς της προηγούμενης γενιάς. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής, το οποίο θα βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό σε όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται πάνω στην EMP2 πλατφόρμα, βλέπε 308.


[Πηγή: Autoexpess | Thanks for the tip, Μιχάλη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...