Audi Stromlinie 75 Concept αναβιώνει το Auto Union Type C του 1938

Σχετικά άρθρα

Audi Stromlinie 75 Concept

Ο Luke Rittwage, φοιτητής σχεδιαστής αναβίωσε με το δικό του τρόπο την Auto Union Type C του 1938. Πίσω στις 28 Ιανουαρίου του 1938, ο Bernd Rosemeyer, έχασε τη ζωή του στη προσπάθεια του να πετύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, με την Type C, που απέδιδε 520 άλογα καθώς ένας πλευρικός άνεμος έβγαλε από τη πορεία του το αμάξι και ενώ έτρεχε με 429 χλμ/ώρα.

Ο Rittwage λοιπόν, 75 χρόνια μετά το ατύχημα μας παρουσιάζει το αποτέλεσμα του που βασίζεται πάνω στα αυθεντικά σχέδια του Type C με κινητήρια μονάδα έναν ηλεκτρικό κινητήρα από το R8. Έχει μυώδη εμπρός και πίσω φτερά, αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή και κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης. Τέλος, ο αριθμός 75 που είναι χαραγμένος στα εμπρός φτερά υποδεικνύει τα χρόνια που έχουν διαφορά τα δυο αυτοκίνητα.

Το όχημα έχει μήκος 4795 χλστ., 2 μέτρα πλάτος και 1090 χλστ. ύψος με 2650 χλστ. μεταξόνιο. Φοράει 18-ιντσες ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 235/40 εμπρός και 285/35 για το πίσω άξονα.

[Πηγή: Auto Motor Und Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...