Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα το φθηνό αυτοκίνητο της για τη Κινέζικη αγορά θα κυκλοφορήσει το 2015

Σχετικά άρθρα

volkswagen_santana-china-2012_r6

Έχουμε διαβάσει εδώ και καιρό λεπτομέρειες για το νέο υπό-brand που ετοιμάζει η Volkswagen για την Ευρώπη, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα η επίσημη ανακοίνωση του. Αντιθέτως, ο γερμανικός κολοσσός έδωσε το πράσινο φως για ένα φθηνό αυτοκίνητο που αρχικά θα προορίζεται για τη κινέζικη αγορά.

Ο CEO του VW Group, Martin Winterkorn, στη τελευταία του συνέντευξη ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα κοστίζει μεταξύ €6.000 και €7.000 με την εξέλιξη του να μην την έχει εξολοκλήρου η VW αλλά να συνδράμει και ο Κινέζος συνεργάτης του Group. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2015 και το φθηνό αυτό αυτοκίνητο θα είναι η απάντηση-πρόταση της VW στη κατηγορία της Κίνας που πωλούνται ετήσια περίπου 3 εκ. οχήματα.

Ο Τεχνικός Διευθυντής, Ulrich Hackenberg, δήλωσε επίσης ότι το αυτοκίνητο δε θα δείχνει τόσο φθηνό όσο η τιμή του και θα είναι κάτι παραπάνω από απλό μεταφορικό μέσο. Θα είναι διαθέσιμο σε αρκετά σχήματα και θα μπορούσε να πωλείται μέσω ενός νέου brand αλλά δε επιβεβαίωσε ότι θα είναι αυτό που θα τεθεί απέναντι στη Dacia και Datsun στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν πάνε όλα σύμφωνα με το αρχικό πλάνο το φθηνό αυτό αυτοκίνητο θα πωλείται αργότερα και στην αγορά της Ινδίας και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.

[Πηγή: Der Speigel]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...