Η Ford η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στη Παγκόσμια Λίστα με τις 50 Πιο Καινοτόμες Εταιρίες της Fast Company

Σχετικά άρθρα

Ford Logo

Η ετήσια έκδοση των Πιο Καινοτόμων Εταιριών της Fast Company τιμά κορυφαίες επιχειρήσεις όπως οι καθιερωμένες πλέον Apple, Amazon, Google και Target αλλά και νέες αφίξεις όπως οι Square, Fab και Tumblr. Η Ford είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρη γκάμα μοντέλων που βρίσκεται στη λίστα του 2013. Στην 1η θέση κατατάσσεται η Nike μετά το λανσάρισμα δύο μεγάλων καινοτομιών, των τεχνολογιών FuelBand και Flyknit.

Οι εκδότες του Fast Company αναφέρθηκαν στις διάφορες πρόσφατες προσπάθειες της Ford, όπως τα εγκαίνια του Silicon Valley Lab στο Palo Alto (Καλιφόρνια) τον Ιούνιο του 2012, ενός εργαστηρίου όπου οι μηχανικοί της Ford μπορούν να συνεργάζονται με μερικά από τα καλύτερα και πιο ευφυή μυαλά της τεχνολογίας.

Μεταξύ των καινοτόμων χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα οχήματα Ford είναι το βραβευμένο πακέτο συνδεσιμότητας SYNC το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να παραμένουν συνδεδεμένοι με την τελευταία τεχνολογία κινητού τηλεφώνου μέσω φωνητικών εντολών, ώστε να μη χάνουν επαφή με το τιμόνι και να μη διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Το νέο Ford Fusion προσφέρει μία από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού driver assist systems της βιομηχανίας, όπως τα adaptive cruise control και Lane Keeping System όλα σε ένα προσιτό, μεσαίο οικογενειακό sedan. Οι ερευνητές της Ford εργάζονται σκληρά πάνω σε μελλοντικά συστήματα, όπως ένας εκτιμητής φόρτου εργασίας οδηγού driver workload estimator που βοηθά τους οδηγούς να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις στο δρόμο.

Η ανάδειξη των Πιο Καινοτόμων Εταιριών είναι η σημαντικότερη, υψηλού προφίλ δημοσιογραφική προσπάθεια της Fast Company κάθε χρόνο. Η δημοσιογραφική ομάδα αφιερώνει πολλούς μήνες στη συλλογή και μελέτη του υλικού, ώστε να αναγνωρίσει τις επιχειρήσεις που αποτελούν πρότυπο τόσο στους τομείς της οικονομίας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα συνολικό πακέτο, τολμηρό και διαφορετικό, που δίνει έμφαση όχι μόνο στην αύξηση εσόδων και στα περιθώρια κέρδους αλλά και σε προοδευτικά επιχειρηματικά μοντέλα και στην αξία της δημιουργικότητας. Ανάμεσα στις μάρκες που διακρίθηκαν φέτος περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα όπως Samsung και Coca-Cola, δημιουργικοί νέοι παίκτες όπως οι Nasty Gal και Uber, και «κοινωνικοί επαναστάτες» όπως οι Coursera και D-Rev. Το πακέτο των Πιο Καινοτόμων Εταιριών της Fast Company εκτείνεται σε όλο τον κόσμο με εταιρίες όπως η Safaricom (No. 9) της Κένυα, η SodaStream (No. 23) από το Ισραήλ, η online ταξιδιωτική υπηρεσία Oktogo (No. 35) από τη Ρωσία και η Κινεζική Landwasher (No. 38).

Πέραν του Top 50, η Fast Company κατατάσσει επίσης τις 10 Πιο Καινοτόμες Εταιρίες σε 10 κατηγορίες, όπως Big Data, Ψυχαγωγία, Χρηματοοικονομικά και Φαγητό – όλες περιλαμβάνονται στην έντυπη έκδοση και στο FastCompany.com. Πρόσθετες λίστες Top 10 θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται online και μέσω κοινωνικών καναλιών τις επόμενες εβδομάδες. Ειδική κάλυψη μόνο online: Οι Πιο Καινοτόμες Στιγμές στις Επιχειρήσεις από την Apple μέχρι τη Starbucks, και από την Airbnb μέχρι τη Disney.

Αξιοσημείωτο στη φετινή λίστα: η απουσία των γιγάντων των social media Facebook και Twitter. «Καμία από τις δύο δεν παρήγαγε αξιόλογες καινοτομίες» εξηγεί το περιοδικό σε συνοδευτικό άρθρο. «Στην ιστορία της λίστας μας, λιγότερες από το ένα τρίτο των εταιριών επανέρχονται κάθε χρόνο. Φέτος, μόνον επτά παρέμειναν από πέρσι, κάτι το οποίο δείχνει ότι πρωτοπόρες εταιρίες απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου αναζητούν ένα συγκριτικό αποτέλεσμα, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη του ανταγωνισμού».

[Πηγή: Fast Company, Ford]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Απόκτησε το Ford Kuga PHEV με μηνιαίο μίσθωμα 349 ευρώ

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Ford Kuga PHEV έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων στην...
Autoblog.gr