Κύπριος πιάστηκε να οδηγεί με τη Ferrari του με 213 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

ferrari kipros

Μία ανάσα από τη στέρηση της ελευθερίας του βρέθηκε 49-χρονος επιχειρηματίας ο οποίος μετέτρεψε τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας σε πίστα ταχύτητας. Το ραντάρ της τροχαίας έδειξε ότι η Ferrari που οδηγούσε έτρεχε με ταχύτητα 213 χλμ/ώρα, ταχύτητα με την οποία θα μπορούσε να διανύσει την απόσταση μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού σε 20 λεπτά.

Με τέτοια ταχύτητα οι άντρες της τροχαίας έκριναν σκόπιμο να μην τον καταδιώξουν, αλλά φαίνεται πως έστειλαν σήμα και εντοπίστηκε τελικά 18 χιλιόμετρα πιο κάτω.

Η δικαστής η οποία επιλήφθηκε της υπόθεσης κ. Άννη Πανταζή έκρινε ότι υπό τις περιστάσεις της υπόθεσης η αρμόζουσα ποινή ήταν αυτή της επιβολής προστίμου ύψους 1.200 ευρώ, το οποίο ο κατηγορούμενος διατάχθηκε όπως καταβάλει άμεσα, ενώ παράλληλα στέρησε την άδεια οδήγησης του 49-χρονου για περίοδο τριών μηνών.

Το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει η δικαστής, προκειμένου να καθορίσει την κατάλληλη ποινή, ήταν το κατά πόσο ο κατηγορούμενος, ένεκα της συμπεριφοράς του στον δρόμο, είναι άτομο τόσο επικίνδυνο για την κοινωνία ώστε το μόνο πρόσφορο μέτρο για την αντιμετώπισή του να είναι η στέρηση της ελευθερίας του για κάποιο χρονικό διάστημα. Η δικαστής αποδέχτηκε τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιόν της από την υπεράσπιση, σύμφωνα με τα οποία ο κατηγορούμενος είναι επιχειρηματίας και επιδεικνύει διαχρονικά κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο σε συνδυασμό με το καθαρό προφίλ οδηγού, αφού δεν είχε προηγούμενες καταδίκες. Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρεται στην απόφαση της δικαστού, «αντισταθμίζουν την εγωιστική και αντικοινωνική εικόνα που δημιουργεί αυθόρμητα η οδήγηση ενός πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου με τέτοια υπερβολική ταχύτητα».

Με αυτά τα δεδομένα κρίθηκε ότι «η στέρηση της ελευθερίας του κατηγορούμενου δεν αποτελεί το μόνο πρόσφορο μέτρο στη διάθεση του δικαστηρίου προκειμένου να εξασφαλίσει την τιμωρία του κατηγορούμενου και την αποτρεπτικότητα αυτής σε βαθμό ανάλογο της σοβαρότητας του αδικήματος».

Επιβάλλοντας λοιπόν στον 49-χρονο ποινή προστίμου και στέρηση της άδειας οδήγησης η δικαστής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σε μια περίοδο που τα σοβαρά έως θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα βρίσκονται δυστυχώς σε έξαρση, έχοντας ως μια από τις πιο συχνές γενεσιουργούς αιτίες τους την υπερβολική ταχύτητα, το δικαστήριο έχει την υποχρέωση να στείλει το μήνυμα, μέσω της ποινής που θα επιλέξει να επιβάλει, ότι τέτοια οδική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Είναι μόνο με την απόλυτη συμμόρφωση προς όλους τους κανονισμούς που θα μπορούσε να επιτευχθεί μείωση ατυχημάτων, τα οποία πολλές φορές έχουν ολέθρια και ανεπανόρθωτα επακόλουθα».

[Πηγή: Poltis | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...