Μειώθηκε η τηλεθέαση της Formula 1 το 2012

Σχετικά άρθρα

fom-cameraman-hungary-2010

Η Formula 1 είναι σίγουρα η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ευρώπη αφού όλοι εμείς οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου αγαπάμε τη F1. Τι γίνεται όμως και με τον υπόλοιπο κόσμο;

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της F1, ο αριθμός εκείνων των τηλεθεατών που είδαν πέρυσι στις τηλεοράσεις τους έναν αγώνα της Formula 1 για περισσότερα από 15 λεπτά χωρίς διακοπή, μειώθηκε περαιτέρω σε σχέση με το 2011.

Το 2012 “μόλις” 502 εκατ. άνθρωποι ήταν αυτοί που παρακολούθησαν έναν αγώνα της Formula 1. Σημαντικό ρόλο στη πτώση αυτή έπαιξε η πτώση 34% της τηλεθέασης στη Κίνα, καθώς και η μείωση της τηλεθέασης σε Βρετανίας, Ρωσία και ΗΠΑ.

Κύρια αιτία στη μείωση της τηλεθέασης στη Κίνα και στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αγώνες συνέπεσαν χρονικά με άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ενώ στη Βρετανία σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι όλοι οι αγώνες πλέον προβάλλονται από το συνδρομητικό SkySports και όχι από το BBC, το οποίο προβάλει μερικούς από τους αγώνες της χρονιάς.

Αύξηση στα νούμερα τηλεθέασης είδαν η Ιταλία, η Ισπανία και η Βραζιλία. Αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης της τελευταίες εξαετίας είναι τα ακόλουθα:

  • 2008: 600 εκατ. τηλεθεατές
  • 2009: 520 εκατ. τηλεθεατές
  • 2010: 527 εκατ. τηλεθεατές
  • 2011: 515 εκατ. τηλεθεατές
  • 2012: 502 εκατ. τηλεθεατές

[Πηγή: ESPN]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...