Σοβαρό ατύχημα σε αγώνα Daytona του NASCAR, τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι

Σχετικά άρθρα

nascar crash

Στον αγώνα πρωτάθληματος Nascar Nationwide Series στην Daytona του NASCAR τραυματίστηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρο αγώνα.

Συνολικά 12 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ατύχημα και επανέφεραν την ανησυχία για την ασφάλεια των θεατών και των διαγωνιζόμενων στη δημοφιλέστερη σειρά αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δεκατέσσερις τραυματίες νοσηλεύθηκαν στην πίστα και οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο εξ αυτών, ανάμεσα τους και ένα παιδί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στον τελευταίο γύρο ο Kyle Larson (με το Νο32) εκτοξεύτηκε στα προστατευτικά μετά από μια σύγκρουση με τον Βrad Keselowski (με το Νο22) με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του Larson να διαλύεται. Μεγάλα θραύσματα, ο κινητήρας και δύο ελαστικά προσγειώθηκαν ανάμεσα στους θεατές. Κανένας από τους οδηγούς δεν τραυματίστηκε, ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Τόνι Στιούαρτ.

Πριν από δώδεκα χρόνια το μεγαλύτερο όνομα στην ιστορία του σπορ, ο Dale Earnhardt σκοτώθηκε σε δυστύχημα στον τελευταίο γύρο. Ο γιος του, Dale Earnhardt Jr ήταν ένας από τους δώδεκα οδηγούς που ενεπλάκησαν στο ατύχημα. Ο προστατευτικός φράχτης ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις οβάλ πίστες μετά το θάνατο του Earnhardt, το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα στο Nascar.

http://www.youtube.com/watch?v=a8ICd7mMHQg

[Πηγή: YouTube | Ευχαριστώ όλους για το tip]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...