Δοκίμασε αυτό το τεστ και θα δεις ότι τα μάτια σου μπορούν να σε ξεγελάσουν

Σχετικά άρθρα

Motion Induced Blindness

Το τεστ αυτό ονομάζεται Motion Induced Blindness και το χρησιμοποιούν οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών αλλά και οδηγοί αγώνων ώστε να μάθουν να κρατούν τα μάτια τους συνέχεια σε κίνηση.

Με το τεστ αυτό θα διαπιστώσεις και εσύ ότι ποτέ δεν πρέπει να εστιάζεις το βλέμμα σου μόνο σε ένα αντικείμενο (για παράδειγμα στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου) για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, αφού ο εγκέφαλός σου θα “εξαφανίσει” από τη περιφερειακή όραση των ματιών σου, ότι άλλο υπάρχει γύρω από το σημείο που έχεις εστιάσει.

Δεν με πιστεύεις έτσι; Κάνε μόνος σου το τεστ και εστίασε το βλέμμα σου στη πράσινη κουκκίδα που αναβοσβήνει στο κέντρο. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα δεις ότι οι άλλες τρεις κίτρινες κουκκίδες θα χαθούν από το οπτικό σου πεδίο! Η αλήθεια είναι ότι οι κίτρινες κουκκίδες είναι συνέχεια εκεί, απλά ο εγκέφαλος σου τις αγνοεί, ώστε να εστιάσει πάνω στη πράσινη κουκκίδα.

Αν ωστόσο ενώ κοιτάς τη πράσινη κουκκίδα, κοιτάς ταυτόχρονα και τις κίτρινες κουκκίδες κουνώντας το βλέμμα σου, τότε θα βλέπεις συνέχεια τις κίτρινες κουκκίδες.

Συμπέρασμα αυτού του μικρού τεστ, είναι ότι την επόμενη φορά που θα βρεθείς πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, μην εστιάζεις ποτέ μόνο πάνω σε ένα σημείο, αλλά προσπάθησε να κρατάς τα μάτια σου συνέχεια σε κίνηση. Μπορεί να σε σώσει ίσως από κάποιο τρακάρισμα. Κάνε κλικ εδώ για να το δοκιμάσεις και να δεις ότι τα μάτια σου όντως σε ξεγελούν πολλές φορές!

[Πηγή: msf-usa]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...