Kia CUB Concept

Σχετικά άρθρα

Kia CUB Concept

Αυτό είναι το Kia CUB Concept το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στην έκθεση της Σεούλ. Η Kia το περιγράφει ως τετραθέσιο compact coupe, και όχι ως hatchback, έχει σχεδιαστεί από το στούντιο σχεδιασμού της Kia στη Σεούλ, υπό την επίβλεψη του Peter Schreyer, CEO, προέδρου και αρχισχεδιαστή της εταιρίας.

Έχει μήκος λιγότερο από 4 μέτρα και δεν διαθέτει μεσαίες κολόνες, ώστε οι πίσω επιβάτες του να έχουν ευκολότερη πρόσβαση. Σε αυτό βοηθά και ο σχεδιασμός των πίσω θυρών, οι οποίες ανοίγουν προς τα πίσω. Πατά πάνω σε ζάντες 19″ και διαθέτει LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν 4 δερμάτινα καθίσματα με κίτρινα διακοσμητικά. Η κεντρική κονσόλα είναι μινιμαλιστική, το τιμόνι παρακολουθεί τους βιορυθμούς του οδηγού, με το σύστημα κλιματισμού να διαθέτει οθόνη αφής. Επίσης διαθέτει το σύστημα Driving Information System (DIS) το οποίο μέσω κάμερας διαβάζει τα gesture που κάνει ο οδηγός.

Μηχανικά φορά τον 1.600αρη GDI κινητήρα των cee’d GT και pro_cee’d GT απόδοσης 204 ίππων με 265 Nm ροπής. Αν σου γυάλισε το μικρό της Kia, θα σου πω ότι η Kia δεν έχει στα σχέδια της να το περάσει στη παραγωγή.

[Πηγή: Kia]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το νέο Kia CUB για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Σεούλ

Παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου τετράθυρου coupe CUΒ

– Άνετη τετραθέσια καμπίνα που ενθουσιάζει τους πρωτοποριακούς κατοίκους των αστικών κέντρων

– Οι πόρτες ανοίγουν αντικριστά εξασφαλίζοντας άριστη πρόσβαση στην καμπίνα

Σεούλ, 28 του Μαρτίου 2013 – Η Kia Motors εξέπληξε τους επισκέπτες στο 9ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Κορέας σήμερα (Πέμπτη) με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου της «CUB».

Σχεδιασμένο στο στούντιο της Kia στη Σεούλ, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Σχεδιασμού, Peter Schreyer, το CUB είναι λιγότερο από τέσσερα μέτρα σε μήκος, οι πόρτες του ανοίγουν αντικριστά (οι πίσω πόρτες προς τα πίσω) δημιουργώντας ένα εσωτερικό που διαθέτει «πρόσβαση σε όλες τις περιοχές» και με την απουσία της παραδοσιακής μεσαίας κολώνας, προσφέρει άριστη πρόσβαση στην πολυτελή καμπίνα.

«Το νέο Kia CUB είναι ένα συμπαγές, τετράθυρο κουπέ που δημιουργήθηκε με σαφή προσανατολισμό τις οδηγικές επιδόσεις και την πρακτικότητα» σχολιάζει ο Thomas Oh, Senior Executive Vice President and COO της Kia Motors Corporation. «Σχεδιασμένο για να προσελκύσει τους πρωτοποριακούς κατοίκους των αστικών κέντρων, το CUB διαθέτει μία άνετη τετραθέσια καμπίνα, η οποία δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση στους επιβάτες του αυτοκινήτου.”

Το εξωτερικό στυλ του CUB τονίζει ότι είναι κομψό και μικρό, με χαρούμενη εμφάνιση και τολμηρό χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού που δημιουργήθηκαν από τον Peter Schreyer για το πρωτότυπο της Kia το 2007 το Kee 2+2 επανεξετάστηκαν σε νέα μορφή. Η μύτη του CUB έχει ένα ευρύ κάλυμμα γύρω από το «στόμα» και υπάρχει ένα «βύθισμα» στην κορυφή του παρμπρίζ – ένα μοτίβο που εμφανίζεται στα μοντέλα Optima, Sportage και Cadenza. Η μάσκα είναι ρηχή ενσωματώνοντας τους αεραγωγούς τονίζει το χρώμα του αμαξώματος.

Οι προβολείς του είναι τεχνολογίας  LED δύο σημείων – παρόμοιοι με εκείνους της ναυαρχίδας της Kia, του Quoris.  Μεγάλες ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών συμπληρώνουν τα τόξα των τροχών ενώ οι εμπρός πόρτες έχουν αεροδυναμικά «πτερύγια» στο επίπεδο των μαρσπιέ εκσυγχρονίζοντας τις πλευρές του CUB.

Στο πίσω μέρος, τα LED πίσω φώτα ολοκληρώνουν την premium αίσθηση του εξωτερικού ενώ η αίσθηση που προέρχεται από τη μύτη του πρωτότυπου Kee είναι να τονισθεί το πλάτος του οχήματος.

Το χυτό εξωτερικό, τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, οι καθρέπτες με την ελάχιστη αντίσταση, οι λαβές θυρών αυτόματης αφής, υπόσχονται πολύ χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση. Η δίχρωμη βαφή με σπορ πινελιές υποδηλώνει τις υψηλές αποδόσεις του CUB, και την επιβλητική του στάση.
Τετραθέσια καμπίνα πολυτελείας
Με τέσσερα ατομικά καθίσματα, το εσωτερικό του CUB διαθέτει μια μοναδική ατμόσφαιρα. Η καμπίνα δημιουργεί την αίσθηση ενός πολυτελούς κουπέ. Γύρω από τα καθίσματα, στα υποβραχιόνια των θυρών και στο τιμόνι έχει μαύρο δέρμα με κίτρινες αποχρώσεις.

Ο σχεδιασμός του πίνακα οργάνων είναι εμπνευσμένος από τα μάτια ενός άγριου ζώου. Η κεντρική κονσόλα έχει μίνιμαλ σχεδίαση με αεραγωγό που ελέγχεται από αισθητήρα αφής. Για επιπλέον ασφάλεια, η στεφάνη του τιμονιού είναι σε θέση να παρακολουθεί τους βιορυθμούς του οδηγού.

Όπως συμβαίνει στο τιμόνι,  έτσι και το σύστημα πληροφόρησης (Driving Information System) μπορεί να ελεγχτεί  από μια ειδική κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις του οδηγού, παρέχoντας εύκολη λειτουργία κατά την οδήγηση. Με απλές, συγκεκριμένες κινήσεις, οι οδηγοί μπορούν να πλοηγηθούν στο μενού της κεντρικής οθόνης. Λόγω της υψηλής απόδοσης του CUB, υπάρχει ένα υποπόδιο στο χώρο του συνοδηγού.

Υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 204 PS
Το CUB διαθέτει τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6-λίτρων GDI (άμεσου ψεκασμού βενζίνης) – που πρόσφατα τοποθετήθηκε στο νέο Kia pro_cee’d GT και GT cee’d.

Εξοπλισμένο με ένα υπερσυμπιεστή twin-scroll και με ενισχυμένα εσωτερικά εξαρτήματα, ο νέος κινητήρας παράγει 51% περισσότερη ισχύ (204 PS) και 60% περισσότερη ροπή (265 Nm) σε σχέση με τον συνηθισμένο 1,6lt κινητήρα. Αυτός ο κινητήρας δίνει τη δυνατότητα και στα δύο ευρωπαϊκά μοντέλα GT της Kia, με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, να επιταχύνουν στα 100 kph σε 7,7 δευτερόλεπτα και να φτάσουνι την τελική ταχύτητα των 230 χλμ. την ώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για να τεθεί το Kia CUB σε μαζική παραγωγή.

H Kia Motors Corporation (www.kia.com) – κατασκευαστής οχημάτων υψηλής ποιότητας, που προορίζονται όχι μόνο για όσους είναι αλλά και όσους αισθάνονται «νέοι» – ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 9 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 5 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 150 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 47.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 42 δισεκατομμύρια δολάρια. H Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, επίσημος συνεργάτης της FIFA και επίσημος χορηγός του Κυπέλλου UEFA. Το σλόγκαν της Kia Motors Corporation είναι: “The Power to Surprise” (H Δύναμη που εκπλήσσει) και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας να εκπλήσσει τον καταναλωτή ξεπερνώντας τις προσδοκίες του με καινοτομίες και πρωτοπορίες στο χώρο του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...