O Ken Block κάνει ένα διαφορετικό test drive σε κάποιους τυχερούς του νέου Ford Fiesta ST

Σχετικά άρθρα

Ken Block hoons on Budapest Track In Ford Fiesta ST

Η Ford ζήτησε τη βοήθεια του Ken Block για να προμοτάρει το ολοκαίνουριο Fiesta ST στην Ευρώπη. Έτσι μετά τα παιχνίδια του με ένα Ford Fiesta Wagon, στα πλαίσια ενός διαγωνισμού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα διαφορετικό test drive του αυτοκινήτου μαζί με τον Gymkhana-man στην Βουδαπέστη.

Το Fiesta ST μηχανικά φορά τον 1.6 EcoBoost turbo κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 240 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από επτά δεύτερα και τελική ταχύτητα πάνω από 220 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η τεχνολογία EcoBoost πετυχαίνει μείωση 20% στις εκπομπές CO2συγκριτικά με το προηγούμενο Fiesta ST.

Προϊόν εξέλιξης της Ford Team RS, το νέο Fiesta ST προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην οδηγική άνεση και συμπεριφορά χάρη στην υιοθέτηση ενός ειδικά ρυθμισμένου πλαισίου που τοποθετείται 15 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με το στάνταρ  Fiesta, στο αναβαθμισμένο σύστημα Torque Vectoring Control της Ford και στα τρία προγράμματα Electronic Stability Control. Οι τεχνολογίες δοκιμάστηκαν στα 5000 χλμ. οδήγησης στη Γερμανική πίστα Nürburgring Nordschleife.

Στο εσωτερικό υπάρχουν στάνταρ καθίσματα Recaro ενώ μέσω του MyKey ο ιδιοκτήτης περιορίζει τις μέγιστες επιδόσεις και ενεργοποιεί χαρακτηριστικά ασφαλείας στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από λιγότερο έμπειρους οδηγούς. Διατίθεται και σύστημα συνδεσιμότητας SYNC της Ford με φωνητική ενεργοποίηση. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το 2013.

[Πηγή: Ford]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...