Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της Porsche θα είναι έτοιμος έως το 2016

Σχετικά άρθρα

Jed LeceisterAudi Q3 Whiteblue

Η Porsche επιβεβαίωσε τις φήμες ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο τετρακύλινδρο boxer κινητήρα, αλλά αυτός δεν θα βγει στην αγορά νωρίτερα από το 2016.

Ο κινητήρας έχει πάρει το πράσινο φως για να περάσει στην αγορά, αλλά ακόμη είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε ότι με τον σημερινό προγραμματισμό, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια ώστε ο κινητήρας να βγει στην αγορά.

Ο boxer τετρακύλινδρος άμεσου ψεκασμού turbo κινητήρας θα δανείζεται στοιχεία από την αρχιτεκτονική του εξακύλινδρου μοτέρ και θα τοποθετηθεί στις ανανεωμένες Boxster και Cayman οι οποίες θα βγούνε στην αγορά το 2016. Θα έχει χωρητικότητα 2,5-λίτρων και θα εφοδιάζεται με τον άμεσο ψεκασμό της εταιρίας (DFI), μονό turbo και VarioCam Plus.

Αναμένεται να παράγει πάνω από 350 ίππους και 487 Nm, με το όριο περιστροφής να ορίζεται περίπου στις  7.500 σ.α.λ.. Θα συνεργάζεται με ένα ανανεωμένο PDK, το οποίο θα κάνει καλύτερη χρήση της δύναμης και ροπής στις χαμηλομεσαίες στροφές, με την Porsche να αναλύει αν θα τον προσφέρει και με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η Porsche μέχρι τότε θα χρησιμοποιεί τους δίλιτρους TFSI και TDI κινητήρες της Volkswagen, τους οποίους θα τους τοποθετήσει στη Macan.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...