Ο Jay Leno οδηγάει ένα Allard MKII J2X του 1953 και ένα Morgan Plus 8 hot-rod του 1970

Σχετικά άρθρα

1953 Allard J2X MKII - Jay Leno's Garage

Ο Jay Leno στα νέα του επεισόδια παίρνει δυο κλασικά αυτοκίνητα. Στο πρώτο βλέπουμε μια ρέπλικα Allard MKII J2X του 1953. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που στην εποχή που “γεννήθηκε” η λέξη υβριδικό είχε μια πολύ διαφορετική έννοια. Η Allard Motor Company ήταν μια αγγλική εταιρία αυτοκίνητων που ιδρύθηκε το 1945 και κατασκεύασε 1900 αυτοκίνητα στη σύντομη ύπαρξή της μέχρι το 1966. Το J2 δεν είχε ηλεκτροκινητήρες ή οποιαδήποτε πράσινη τεχνολογία, καθώς εκείνες τις ημέρες, η λέξη υβριδικό αναφερόταν στη συνολική ταυτότητα και το ύφος του αυτοκινήτου, με το J2 να συνδυάζει επιτυχώς τον ευρωπαϊκό χειρισμό με τα american muscle cars. To σασί του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, φοράει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς και έναν V8 κινητήρα της Ford με το J2 να παίρνει την τρίτη θέση στο LeMans, με οδηγό τον Sydney Allard.

morgan-plus-8-jay-leno

Στο δεύτερο video βλέπουμε τον Αμερικάνο παρουσιαστή να οδηγάει το βρετανικό κλασικό αυτοκίνητο Morgan Plus 8 hot-rod του 1970.

[Πηγή: Jay Leno’s Garage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...