2014 Mitsubishi Attrage

Η Mitsubishi παρουσίασε το νέο Attrage, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο με το νέο entry-level sedan να βγαίνει στην αγορά το 2015 και θα πωλείται και στην αγορά της Αμερικής.

Πρακτικά είναι η έκδοση παραγωγής του G4 concept, με το Attrage να περιγράφεται ως το νέας γενιάς παγκόσμιο compact sedan που θα προσφέρει “οδηγική ευχαρίστηση εξαιτίας της ευκινησίας του και των δυναμικών του χαρακτηριστικών”.

Στιλιστικά βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο έχει μια προεξέχουσα μάσκα, φωτιστικά σώματα που τραβιούνται προς τα φτερά και χρωμιωμένες λεπτομέρειες. Η γραμμή του στο πλάι ακολουθεί πορεία προς τα πάνω ενώ διαθέτει μικρές ζάντες αλουμινίου και καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας.

Φωτογραφίες εσωτερικού δεν δημοσίευσε ακόμα η Mitsubishi, με την ιαπωνική εταιρία να δηλώσει ότι το αυτοκίνητο θα έχει “γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών αλλά και μεγάλα ανοίγματα των θυρών για καλύτερη είσοδο και έξοδο από αυτό.

Το Attrage θα είναι διαθέσιμο με τον 1.2-λίτρων MIVEC κινητήρα συνδυασμένο με ενα πεντατάχυτο κιβώτιο ή συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) και θα έχει κατανάλωση 4.5 λίτρα/100 χλμ. και θα πληρεί προδιαγραφές Euro4.

Το Attrage πληροί τις προδιαγραφές του Eco-car Project*2 της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ενώ θα κατασκευάζεται στο τρίτο εργοστάσιο της θυγατρικής της MMC, Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. στο Laem Chabang Industrial Estate στην επαρχία Chonburi.

[lightbox link=”https://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2013/05/Mitsubishi-Attrage-Brochure-Page-2.jpg”]

Mitsubishi-Attrage-Brochure-Page-2

[/lightbox]

[Πηγή: Mitsubishi]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Επόμενη Γενιά του Παγκόσμιου Συμπαγούς Sedan της Mitsubishi Motors θα παρουσιαστεί στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο 2013

Το νέο παγκόσμιο συμπαγές sedan της Mitsubishi Motors με την ονομασία Attrage*1, θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ταϊλάνδης φέτος τον Ιούλιο. Το Attrage πληροί τις προδιαγραφές του Eco-car Project*2 της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ενώ θα κατασκευάζεται στο τρίτο εργοστάσιο της θυγατρικής της MMC, Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. στο Laem Chabang Industrial Estate στην επαρχία Chonburi.

Κύρια Χαρακτηριστικά

Το Attrage υιοθετεί το στυλ που αρμόζει στην επόμενη γενιά ενός παγκόσμιου συμπαγούς sedan με κύρια χαρακτηριστικά:

 • κοντό ρύγχος που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα μπροστά
 • ευελιξία με κορυφαία, ελάχιστη ακτίνα στροφής 4,8 m
  • αρμονική ισορροπία αεροδυναμικής σχεδίασης και κορυφαίας ευρυχωρίας εσωτερικού
   • κομψή αεροδυναμική, με μία δυναμική χαρακτηριστική γραμμή που ανεβαίνει απότομα προς τα πίσω.

Η απόδοση καυσίμου του Attrage υπολογίζεται στα 22 km/liter*3, από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία, αποτέλεσμα συνολικής φιλοσοφίας μείωσης βάρους σε συνδυασμό με:

 • Ελαφρύ αμάξωμα RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) – το ελαφρύτερο στην κατηγορία λόγω εκτεταμένης χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής
 • Ελαφρύ και συμπαγών διαστάσεων) κινητήρα 1.2 MIVEC
 • CVT ευρείας κλιμάκωσης (sub-geartrain) ή 5-τατάχυτο μηχανικό
 • Άριστη αεροδυναμική που πετυχαίνει συντελεστή οπισθέλκουσας (CD)

of 0,29, από τους καλύτερους στην κατηγορία.

Το Attrage προσφέρει υψηλή οδηγική απόλαυση σαν αποτέλεσμα της ευελιξίας και των δυναμικών επιδόσεων που απορρέουν από το χαμηλό βάρος, την αξιόπιστη συμπεριφορά, την ευστάθεια και την οδηγική άνεση. Η άνεση των επιβατών αυξάνεται χάρη στο ψηλό σημείο Η (hip point) και τα μεγάλα ανοίγματα των θυρών που διευκολύνουν την είσοδο / έξοδο, όπως λόγω της αξιοσημείωτης ευρυχωρίας στην περιοχή των ποδιών πίσω.

*1: Ετυμολογική προέλευση από την αγγλική λέξη attractive (ελκυστικό)
*2: Προδιαγραφές: απόδοση καυσίμου βασισμένη σε Ευρωπαϊκές μεθόδους υπολογισμού τουλάχιστον 5L/100KM (20km/L) , πληροί τα πρότυπα εκπομπών ρύπων EURO4, επένδυση πάνω από 5 δις THB στην παραγωγή στην Ταϊλάνδη, και ετήσια παραγωγή άνω των 100.000 μονάδων μετά την πέμπτη χρονιά παραγωγής.
*3: Υπολογισμένη με βάση το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης – NEDC (New European Driving Cycle)

[/learn_more]