Η Toro Rosso θα χρησιμοποιεί κινητήρες Renault το 2014

Σχετικά άρθρα

toro-rosso-to-use-renault-engines-60412_1

Ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά της φετινής σεζόν αλλά λόγω των σαρωτικών αλλαγών στους κανονισμούς της επόμενης χρονιάς περιστασιακά ασχολούμαστε με αυτήν. Όταν λέω περιστασιακά, εννοώ όποτε βγαίνει κάποιου είδους ανακοίνωση όσον αφορά στους κινητήρες, ποιος θα χρησιμοποιεί ποιανού, σε τι στάδιο βρίσκονται κ.ά. παρόμοια. Αυτή τη φορά, το νέο είναι πως η «Ιταλική» θυγατρική ομάδα της Red Bull, η Toro Rosso, θα αλλάξει προμηθευτή κινητήρων για το 2014 και από την Ferrari θα πάει στη Renault.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία για να χρησιμοποιούμε το κινητήριο σύνολο της Renault από το 2014 και μετά, όταν οι καινούριοι κανονισμοί θα εμφανίσουν νέες προκλήσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως οριστικοποιήσαμε τα πλάνα μας τόσο νωρίς ώστε να μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη χρονιά. Ενώ προσβλέπουμε τη συνεργασία μας με τη Renault, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ferrari, τον προμηθευτή κινητήρων για εμάς από το 2007. Μας έδωσαν έναν εξαιρετικά αποδοτικό και αξιόπιστο κινητήρα και πολύ καλές υπηρεσίες.

Είπε ο Franz Tost, team principal της Toro Rosso.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως εκτός από την Toso Rosso, η Renault θα προμηθεύει και την Red Bull, την Lotus και την Caterham. Η Ferrari που χάνει την Toro Rosso από πελάτη, θα προμηθεύει –εκτός από τον εαυτό της προφανώς- την Sauber και όπως όλα δείχνουν την Marussia. Για το τελευταίο περιμένουμε την ανακοίνωση λίγο πριν το Grand Prix του Καναδά. Τέλος, η Mercedes AMG θα δίνει κινητήρες στην ΜcLaren, την Force India και όπως μάθαμε πρόσφατα, την Williams.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...