Αποκλειστική Ελληνική συνέντευξη με τον Valentino Balboni

Σχετικά άρθρα

IMG_4251

Στα πλαίσια της δημοπρασίας του Coys το περασμένο τριήμερο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, επισκέφτηκε τη χώρα μας ο γνωστός στο κόσμο των petrolhead και προσωπικός φίλος του Δημήτρη Σπυρόπουλου, Valentino Balboni. Ιδιαίτερες συστάσεις δε χρειάζεται, αν και εν τάχει να σου υπενθυμίσω ότι μέχρι το 2008, όπου πήρε “υποχρεωτική” σύνταξη εξαιτίας της Ιταλικής νομοθεσίας ήταν για 40 χρόνια οδηγός εξέλιξης όλων των αυτοκινήτων της Lamborghini, έχοντας οδηγήσει πάνω από το 80% όλων των αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει η ιταλική εταιρία παραγωγής ονείρων. Από τότε ως επίτιμο μέλος της εταιρίας και ταξιδεύει ανά το κόσμο σε διάφορες εκδηλώσεις.

IMG_4252

Εμείς, όπως ξέρεις, βρεθήκαμε στη δημοπρασία και φυσικά δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία του ότι βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο με τον κ. Balboni και μας παραχώρησε μια συνέντευξη. Μας είπε για το ξεκίνημα της καριέρας του το 1968 και το πως έπιασε δουλειά αρχικά για πρακτική ώσπου αργότερα ξεκίνησε να οδηγεί. Στη συνέχεια, μας μιλά για τη σχέση του με τον ιδρυτή Ferruccio Lamborghini αλλά και για το αγαπημένο του αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλο από την Miura SV. Στην ερώτηση μας για το αν θα έπρεπε να βγει στη παραγωγή η Miura Concept που παρουσιάστηκε, απάντησε αρνητικά καθώς δεν του αρέσει να αναβιώνουν τόσο ιστορικά αυτοκίνητα. Από την άλλη τρέφει απεριόριστο σεβασμό στη σύγχρονη τεχνολογία που εξοπλίζεται η Aventador.

IMG_4245

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τα νέα concept της Lamborghini, Veneno και Egoista απάντησε ότι σαν one-off κατασκευές είναι πολύ καλές πλατφόρμες για μελέτη και έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ενώ όσον αφορά την Urus θεωρεί ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση για τη μάρκα και κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με τα σημερινά δεδομένα ο αντικαταστάτης της διάσημης LM002. Κλείνοντας, νιώθει τεράστια τιμή που η Lamborghini έβγαλε ειδική περιορισμένη έκδοση της Gallardo με το όνομα του, την πισωκίνητη Gallardo LP550-2 Valentino Balboni και κυκλοφόρησαν μόλις 250 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...