Αύριο η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

FIA

Ολοκληρώθηκε η… δίκη της Mercedes για τις ιδιωτικές δοκιμές που έκανε με τα ελαστικά τής Pirelli, με το Διεθνές Δικαστήριο στο Παρίσι ν’ ακούει τι έχουν να πουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ωστόσο, η απόφαση για το αν θα επιβληθεί τιμωρία στη Mercedes και πόσο βαριά θα είναι αυτά, θα το μάθουμε αύριο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Edwin Glasgow, ο οποίος δεν είπε τίποτα παραπάνω για το θέμα.

Η FIA επιμένει να λέει πως δεν έχει δώσει καμία άδεια για το ιδιωτικό τεστ, με τη Mercedes να ισχυρίζεται ότι είχε την άδεια του Charlie Whiting. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία απάντησε πως ο Whiting μίλησε για τον εαυτό του, εκφράζοντας μια προσωπική άποψη, και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούσε τη FIA. Επίσης, η γερμανική ομάδα είπε ξανά ότι, αν τιμωρηθούν, θα πρέπει και η Ferrari να δεχθεί κυρώσεις, διότι τα μονοθέσια του 2011 και του 2013 έχουν ελάχιστες διαφορές.

Η FIA, μέσω του δικηγόρου της, Mark Howard, λέει πως η Mercedes σκόπιμα έκανε δοκιμές και δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ωφεληθεί απ’ αυτό, κάτι που το έκανε με αθέμιτο τρόπο, διότι οι κανονισμοί απαγορεύουν τις δοκιμές, με τον Ross Brawn, Πρόεδρο της Mercedes, να επισημαίνει πως η τηλεμετρία του μονοθεσίου ήταν ενεργοποιημένη για θέμα ασφαλείας, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξε ένα αναπόφευκτο όφελος, ενώ τα κράνη των Nico Rosberg και Lewis Hamilton ήταν μαύρα, για ν’ αποφύγουν ζητήματα ασφαλείας.

Η Mercedes, προκειμένου ν’ αποφύγει κάποια τιμωρία, είπε πως προσφέρεται να μην πάρει μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών στο Silverstone, για να ισοσταθμιστεί το πλεονέκτημα που πήρε από τις δοκιμές και πως δεν πρέπει να πάρει κάτι περισσότερο από μία επίπληξη για ό,τι έκανε. Το τι πραγματικά θα γίνει, θα το μάθουμε αύριο, Παρασκευή, με την τιμωρία να είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

[Πηγή: Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα