Teaser Photo: Mazda3, ντεμπούτο αύριο το βράδυ

Σχετικά άρθρα

mazda3 teaser

H Mazda επιβεβαίωσε πως το μοντέλο που θα δείξει αύριο το βράδυ σε συνεργασία με την Microsoft, μέσω του νέου Xbox 360, θα είναι το νέο Mazda3. Επίσημο ντεμπούτο θα κάνει τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις του να αναμένεται να ξεκινούν είτε στα τέλη του 2013 είτε στις αρχές του 2014.

Σχεδιαστικά, όπως έχουμε δει από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, η νέα γενιά ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα Kodo που διαθέτουν όλα τα τελευταία μοντέλα της Mazda. Θα είναι διαθέσιμο σε 5-πορτο hatchback και 4-πορτο sedan και δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Mazda6. Διαθέτει παρόμοια γρίλια με τον μεγάλο αδερφό με χρωμιομένο κάτω μέρος που φτάνει μέχρι τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Σε ότι αφορά τους καθρέπτες, αυτοί είναι τοποθετημένοι πάνω στις πόρτες.

Θα κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα που φορά το CX-5, κάνοντας το έτσι ελαφρύτερο σε σχέση με τη τωρινή γενιά, ενώ μηχανικά θα εξοπλίζεται με μια γκάμα SkyActiv κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 155 ίππων με 203 Nm ροπής, αλλά και ένας 1.600αρης diesel κινητήρας ο οποίος θα εκπέμπει λιγότερα από 90 γρ/χλμ. Επίσης θα υπάρχει και γρήγορη έκδοση MPS. Όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop και θα συνδυάζονται είτε με το 6-τάχυτο SKYACTIV-MT μηχανικό κιβώτιο είτε με το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SKYACTIV-Drive.

Στο εσωτερικό η Mazda έχει επιλέξει μια καθαρή γραμμή με το σύστημα κλιματισμού να βρίσκεται στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Υπάρχει τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, κεντρικό υποβραχιόνιο, αναδυόμενη κεντρική οθόνη αφής, ενώ ο πίνακας οργάνων του διαθέτει ένα κεντρικό κυκλικό στοιχείο και δύο τραπέζια στοιχεία δεξιά και αριστερά.

[Πηγή: Mazda Facebook]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...