Δε σκεφτόμαστε το μποϊκοτάζ, λένε οι οδηγοί

Σχετικά άρθρα

F1 Drivers

Τα 4 πανομοιότυπα κλαταρίσματα στον αγώνα τού Silverstone προκάλεσαν ανησυχίες για την ασφάλεια των οδηγών, καθώς, όταν ένα πέλμα ελαστικού αποκολληθεί, μπορεί να χτυπήσει στο κεφάλι του οδηγού που ακολουθεί, με τις συνέπειες να είναι σοβαρές. Έτσι, γεννήθηκαν σκέψεις για μποϊκοτάζ από την πλευρά των οδηγών, όπως είχε συμβεί και στη Ινδιανάπολη, το 2005, όπου μόνο οι οδηγοί με ελαστικά Bridgestone συμμετείχαν στον αγώνα.

Σύμφωνα, όμως, με τον Πρόεδρο της ένωσης οδηγών (Grand Prix Drivers’ Association ή GPDA), Pedro de la Rosa, το μποϊκοτάζ δεν εκφράζει αυτό που βρίσκεται στο μυαλό των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει ν’ αντιδράσουν έντονα και να αποσυρθούν αν και στο Γερμανικό Grand Prix δούμε τα ίδια προβλήματα με τα ελαστικά, κάτι που δεν είναι πιθανό.

Επιπλέον, ο Sebastian Vettel, που είναι Διευθυντής στην GPDA (μαζί με τον Jenson Button), ξεκαθαρίζει πως ποτέ οι οδηγοί δεν απείλησαν ότι δε θα τρέξουν σε κάποιον αγώνα, απλά το μόνο που θέλουν να βοηθήσουν στο να μην ξαναέχουμε τα φαινόμενα που είχαμε στο Silverstone.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...