Αλλαγές στο pit stop από τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany - Practice

Ο τραυματισμός τού cameraman τής FOM, Paul Allen, στο Γερμανικό Grand Prix οδήγησε τη Red Bull Racing σε διερεύνηση για το πώς ο άνθρωπος που ελέγχει έδωσε το πράσινο φως στο Mark Webber, παρόλο που ο τροχός δεν είχε κουμπώσει, με το αποτέλεσμα να είναι μία σπασμένη κλείδα και μερικά σπασμένα πλευρά, που θα μπορούσε να πάθει πολύ χειρότερη ζημιά από το τροχό των 10 κιλών που τον χτύπησε από πίσω.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, ο μηχανικός ξεκούμπωσε κανονικά τον τροχό, αλλά, όταν πήγε να κουμπώσει τον καινούριο, το αερόκλειδο γλίστρησε από το χέρι του κι έδωσε κατά λάθος σήμα ότι όλα είναι εντάξει και ο Αυστραλός μπορεί να φύγει κανονικά, διότι η αλλαγή τού πίσω δεξιού τροχού είχε ολοκληρωθεί· μόνο που κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο τροχός να φύγει από τη θέση του και να χτυπήσει τον Allen.

Η RBR διαβεβαίωσε ότι θ’ αλλάξει τον σχεδιασμό τού αερόκλειδου, ώστε, αν γλιστρήσει από κάποιον μηχανικό, να μη δοθεί κατά λάθος σήμα ότι η αλλαγή έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για να ελέγχει αν έχουν ολοκληρωθεί σωστά όλες οι αλλαγές και δίνει το πράσινο φως στον οδηγό θα λαμβάνει από εδώ και πέρα ένα πιο σαφές μήνυμα για το αν μία αλλαγή ελαστικού έχει ολοκληρωθεί, για να μην υπάρχει σύγχυση με κάποιο σήμα που μπορεί να δοθεί κατά λάθος από έναν μηχανικό.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...