Καταδικάστηκε σε 20μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Πρόεδρος της Pirelli

Σχετικά άρθρα

Marco Tronchetti Provera

Δεν είναι μόνο ο Bernie Ecclestone που έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, με τον 82χρονο να κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση, ύστερα από τις επίσημες καταγγελίες σε βάρος του από το δικαστήριο τού Μοναχού. Παρόμοια προβλήματα έχει και ο Πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή από το δικαστήριο τού Μιλάνου.

Ο Ιταλός κατηγορείται για βιομηχανική υπόθεση κατασκοπία που αφορά την Telecom Italia. Φυσικά, ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, αλλά είναι υποχρεωμένος να πληρώσει €900.000, ενώ δήλωσε πως είναι αθώος και θα κάνει έφεση γι’ αυτό, ενώ υποστηρίζει ότι η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια.

Οι Financial Times γράφουν ότι η υπόθεση αφορά τη βιομηχανική κατασκοπία και τις υποκλοπές, που είχαμε 20 συλλήψεις το 2006, ένας εκ των οποίων ήταν ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της Telecom και της Pirelli, Giuliano Tavaroli. Οι κατηγορίες ήταν κατασκοπία και υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών από διάσημους Ιταλούς, μεταξύ τους οι πρώην πρωθυπουργοί τής Ιταλίας, Silvio Berlusconi και Romano Prodi.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...