Όχι ένα, αλλά πολλά μουλάρια της νέας Mercedes-Benz C-Class πιάστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης Böblingen, μια πόλη κοντά στη Στουτγάρδη, της πόλης που έχει έδρα η Mercedes-Benz.

Η νέα γενιά της C-Class θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014 και θα είναι μεγαλύτερη και πιο εκλεπτυσμένη από τη τωρινή γενιά. Διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, με μεγάλες εισαγωγές αέρα, γρίλια με διπλά οριζόντια στοιχεία, διπλές απολήξεις και πίσω φωτιστικά σώματα παρόμοια με αυτά της S-Class. Σχεδιαστικά διαθέτει εντελώς νέα σπορ coupe σχεδίαση ακολουθώντας τις γραμμές του πρωτότυπου Mercedes Concept Style Coupe, καθώς και αυτές των E-Class και S-Class.

Η νέα C-Class θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα MRA πλατφόρμα. Θα έχει μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα (100 mm μακρύτερη από τη τωρινή), ενώ το μεταξόνιο της θα μεγαλώσει κατά 80 mm, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, με τον χώρο αποσκευών της να αγγίζει τα 500 λίτρα. Σε ότι αφορά το βάρος της, στη βασική έκδοση C160 θα ζυγίζει 1.380 κιλά, 70 λιγότερα από όσα ζυγίζει η τωρινή γενιά.

Από πλευράς κινητήρων αρχικά θα είναι διαθέσιμη με τον 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 156 ίππων, με τον 1.6 dCi Energy 130 της Renault, με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 184, 211 και 252 ίππων, με τον 2,2-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 170, 204 και 231 ίππων, καθώς και με τον 3,0-λιτρο V6 βενζινοκινητήρα απόδοσης 333 ίππων.

Λίγο μετά θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας της οποίας θα είναι απόδοσης 20 kW (27 ίππων) θα μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για περίπου 30 χλμ. Σε ότι αφορά την C63 AMG, αυτή θα εξοπλίζεται με τον V8 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 462 ίππων.

Όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό είτε με ένα ένα ολοκαίνουργιο διπλόδισκο κιβώτιο 7-σχέσεων ενώ σε αρκετές εκδόσεις, θα υπάρχει διαθέσιμο και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Το 2017, τότε που θα παρουσιαστεί η facelift έκδοση της, η Mercedes θα βγάλει στην αγορά και ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τεχνολογικά θα φορά στον στάνταρ εξοπλισμό το Adaptive damping control, ενώ θα υπάρχει και ένα νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο θα διαθέτει μια σειρά προγραμμάτων, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει και σύστημα αυτόματης στάθμευσης.

Επίσης θα φορά αρκετές τεχνολογίες προερχόμενες από την E-Class, όπως το Collision Prevention Assist το οποίο προβλέπει και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε περίπτωση που επίκειται σύγκρουσης, ενώ ανάμεσα στα πολλά συστήματα θα συναντάμε και τα Distronic Plus με Steering Assist και το Brake Assist Plus με Junction Assist.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο του 2014 με τις coupe και cabrio εκδόσεις να παρουσιάζονται μέσα στο 2015. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα C-Class μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: YouTube]