Η McLaren MP4-12C Facelift είναι μουλάρι της P13

Σχετικά άρθρα

McLaren MP4-12C Facelift 2014 (2)

Πρόσφατα είδαμε μια McLaren MP4-12C η οποία είχε καμουφλαρισμένο το μπροστά μέρος. Όλοι υπέθεσαν πως πρόκειται για την facelift έκδοση του βρετανικού supercar, αλλά αν ισχύει η αναφορά του Αγγλικού Autocar, τότε το αυτοκίνητο αυτό ήταν μουλάρι της P13, του entry-level supercar που ετοιμάζει η McLaren.

Το μοντέλο θα περάσει στη παραγωγή μέσα στο 2015 και θα τοποθετηθεί κάτω από την MP4-12C. Θα κοστίζει κοντά στις €120.000 και θα μοιράζεται αρκετά μέρη από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας, όπως το carbon μονοκόκ σασί, και τον turbo 3.8-λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος ωστόσο θα αποδίδει κοντά στους 450-500 ίππους. Ο λόγος αυτών των επιλογών είναι απλός, η McLaren έχει ήδη δοκιμάσει την αντοχή του συγκεκριμένου σασί και έτσι θα γλιτώσει και χρόνο αλλά και χρήμα.
Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Graziano, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 322 χλμ/ώρα. Η McLaren P13 θα τεθεί απέναντι από την κατηγορία της Porsche 911 Turbo και του Audi R8 V10.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...