O Alonso θα θυσιάσει το ρυθμό αγώνα για μια καλύτερη θέση στην εκκίνηση

Σχετικά άρθρα

alonso hungary

Ο Fernando Alonso αποφάσισε να θυσιάσει τον ρυθμό αγώνα του για μια καλή θέση στις σημερινές κατατακτήριες δόκιμες. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορεί βεβαία να δώσει μεγάλες μάχες στον αγώνα, όμως είναι πολύ πιθανό να κερδίσει πολλές θέσεις παραπάνω για τον αγώνα της Κυριακής.

Το Ουγγρικό Gran Prix και η πίστα του Monaco θεωρούνται οι πιο δύσκολες πίστες για πραγματοποίηση ενός προσπεράσματος όλης της σεζόν. Στις πίστες αυτές δεν υπάρχουν μεγάλες ευθείες (μόνο η ευθεία εκκίνησης -τερματισμού), ούτε γρήγορες καμπές έτσι ώστε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο να επωφεληθεί έναντι του άλλου. Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ,οι προσπεράσεις στον αγώνα, να είναι πολύ σπάνιες.

Μετά τις δυο σημερινές περιόδους δοκιμών, ο Ισπανός οδηγός δήλωσε:

Τα ελαστικά δεν έχουν αλλάξει από αυτά του 2012, οπότε ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Για να αποκτήσουμε όμως πλεονέκτημα έναντι των άλλων, πρέπει να τα κατανοήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Όσο για την δυσκολία στα προσπεράσματα που έχουν οι οδηγοί στην ουγγρική πίστα πρόσθεσε:

Στην Ουγγαρία είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς από τις πρώτες θέσεις, γι αυτό όλοι θα προσπαθήσουν να πάνε καλά στα δοκιμαστικά και να θυσιάσουν κάτι από τον αγώνα τους.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

[Πηγή: F1Plus]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...