Έτσι η Google αποκάλυψε Κινέζους κλέφτες αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

google

H Google, ο τεχνολογικός κολοσσός του internet ξέρει τα πάντα. Ούτε οι κλέφτες των αυτοκινήτων μπορούν πλέον να ξεφύγουν από τους προηγμένους αλγορίθμους του.

Το πρόγραμμα Google AdWords το γνωρίζεις. Είναι το πρόγραμμα διαφημίσεων της Google και μερικοί κλέφτες αυτοκινήτων από τη Κίνα, θέλησαν να πουλήσουν τα αυτοκίνητα που είχαν βάλει στο μάτι μέσω του internet. Έτσι έβαζαν διαφημίσεις/φωτογραφίες των αυτοκινήτων, οι οποίες είχαν τραβηχθεί στον δρόμο που ήταν παρκαρισμένα. Αυτοκίνητα όπως το δικό σου και το δικό, σταθμευμένα κατά μήκος του δρόμου. Στη συνέχεια οι κλέφτες περίμεναν κάποιος να δηλώσει ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο, το οποίο πουλιόνταν σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Μόλις η συμφωνία “έκλεινε” τότε και μόνο τότε, οι ληστές έκλεβαν το αυτοκίνητο!

Δυστυχώς όπως οι Κινέζοι ληστές υπολόγιζαν χωρίς την Google! Οι ισχυροί αλγόριθμοι του κολοσσού του internet, ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, αφού ένας σημαντικός αριθμός νέων λογαριασμών του AdWords, δημιουργήθηκαν από την ίδια διεύθυνση IP. Μαζί με άλλες μικρότερες ενδείξεις οδήγησαν στο να “χτυπήσει” συναγερμός. Η Google ενημέρωσε την αστυνομία και αυτή τελικά συνέλαβε τους ληστές.

Ήταν η πρώτη φορά που η Google συμμετείχε ώστε να διαλευκάνει κάποιο έγκλημα και αυτό χάρη στους αλγορίθμους της και στους προηγμένους ελέγχους της. Σαφώς και σκοπός της Google δεν είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά εν έτη 2013, οι πολύ έξυπνοι υπολογιστές της, κατάφεραν και εντόπισαν ένα έγκλημα το οποίο πιθανώς να μην ανακαλυπτόταν ποτέ από τον άνθρωπο.

[Πηγή: The Verge]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...