Το SUV της Jaguar μπορεί να παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη

Σχετικά άρθρα

Jaguar-SUV-by-MOMOYAK-e1332169179206-700x507

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα διαβάσαμε ότι η Jaguar έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του SUV της αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι το αυτοκίνητο είναι αρκετά πιθανό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση, σαν concept ή έκδοση παραγωγής, στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης που ξεκινάει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το βρετανικό SUV αναμένεται να ονομάζεται XQ ή Q-Type, θα κατασκευαστεί πάνω σε μια μικρότερη πλατφόρμα της XJ. Θα διαθέτει έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ θα δανείζεται στοιχεία τόσο από την XJ όσο και από την F-Type.

Το SUV θα φορά κινητήρες της Jaguar-Land Rover, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων, ένας 3,0-λιτρος κομπρεσσοράτος βενζινοκινητήρας απόδοσης 340 ίππων, ο 2,2-λιτρων turbodiesel, ένα 3-λιτρο V6 diesel με απόδοση 240 ίππων καθώς και ένας νέος 4-κύλινδρος Hotfire κινητήρας, ο οποίος θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της JLR στο Wolverhampton. Αρκετά πιθανό είναι το αυτοκίνητο να εφοδιαστεί και με μια υβριδική έκδοση.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2015 με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας.

[Πηγή: Autoweek]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...