H Jaguar κατοχύρωσε τα ονόματα Q-Type και XQ

Σχετικά άρθρα

Jaguar SUV by MOMOYAK

H Jaguar προχώρησε πρόσφατα στη κατοχύρωση των ονομάτων Q-Type και XQ. Οι φήμες θέλουν το SUV της Jaguar είτε να δανείζονται τη πλατφόρμα του Range Rover Evoque, είτε να κατασκευάζονται πάνω σε μια νέα, μικρότερη πλατφόρμα.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Jaguar στο να βγάλει στην αγορά SUV και crossovers μοντέλα, φαίνεται πως είναι η αγορά της Κίνας, η οποία τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Η Κίνα στο μέλλον, ίσως γίνει η μεγαλύτερη αγορά της Jaguar, ξεπερνώντας ακόμη και αυτή της Αγγλίας και των Η.Π.Α.

Το SUV θα φορά κινητήρες της Jaguar-Land Rover, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας, ο 2,0-λιτρος turbodiesel καθώς και ένας νέος 4-κύλινδρος Hotfire κινητήρας, ο οποίος θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της JLR στο Wolverhampton. Αρκετά πιθανό είναι το αυτοκίνητο να φορά και δυνατότερους V6 3,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και η πρόταση για μια υβριδική έκδοση.

[Πηγή: Pistonheads | Rendering Photo: Μomoyak]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...