Η Tramontana σκέφτεται νέα μονάδα παραγωγής στη Florida και νέο entry-level μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Tramontana-XTR-1

Την Tramontana την θυμάστε; Είναι η εταιρία που κατασκευάζει το τέρας που λέγεται XTR με πάρα πολλά άλογα και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα. Τώρα, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, ο κατασκευαστής από την Ισπανία, σκέφτεται σοβαρά να ανοίξει μονάδα παραγωγής στην Φλόριντα των Η.Π.Α. καθώς και να βγάλει ένα crossover παντός εδάφους των 300km/h!

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Tramontana είναι ανάμεσα σε ένα οικόπεδο στη περιοχή Sarasota-Manetee και ένα στο Miami-Fort Lauderdale αλλά όποια και να είναι η επιλογή, το XTR θα κατασκευάζεται εκεί. Όπως έχουν τα πράγματα, η Tramontana είναι περιορισμένη στα 12 κομμάτια ετησίως και ο διανομέας της εταιρίας στην Αμερική, πιέζει για το άνοιγμα της μονάδας που θα αυξήσει την παραγωγή τόσο, ώστε να καλύψει τη ζήτηση στις Η.Π.Α.

Σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει σίγουρα την απόφαση της Tramontana, είναι το γεγονός πως η περιοχή του Port Manatee, είναι περιοχή ελεύθερου εμπορίου, που σημαίνει πως ο κατασκευαστής θα μπορεί να εισάγει υλικά και εξαρτήματα χωρίς να είναι αναγκασμένος να πληρώνει φόρους εισαγωγής. Το project είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο αλλά είναι πιθανό η μονάδα να αποτελείται από μία περιοχή 1.850 τετραγωνικών μέτρων που θα απασχολεί 20 εργάτες. Μπορεί να ακούγονται λίγοι αλλά για τα δεδομένα της Tramontana, αυτά τα 20 άτομα μπορούν να αυξήσουν την ετήσια παραγωγή της κατά 50%, δηλαδή κατά 6-7 κομμάτια τον χρόνο! Σαν να μην έφτανε αυτό, η νέα μονάδα που σχεδιάζεται, μπορεί να είναι το «σπίτι» ενός νέου μοντέλου. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ένα οικονομικό για τα δεδομένα της Tramontana crossover, που θα κοστίζει περί τα 400.000 δολάρια και θα μπορεί να μετακινεί έως και 4 άτομα, σε οποιαδήποτε επιφάνεια, γρήγορα και χωρίς να καταναλώνει πολύ καύσιμο. Μήπως είναι κλασική περίπτωση «παραείναι καλό για να είναι αληθινό» ή όντως οι υπεύθυνοι στην Tramontana ξέρουν κάτι και απλά δεν μας το λένε; Θα δούμε.

[Πηγή: Herald Tribune]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...