Video: Ο Νορβηγός πρωθυπουργός έγινε ταξιτζής για ένα απόγευμα

Σχετικά άρθρα

Stoltenberg

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Νορβηγίας βρήκε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου και τη στολή οδηγού ταξί του Οσλο, ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ μεταμορφώθηκε σε ταξιτζή για ένα απόγευμα για τις ανάγκες της μυστικής του αποστολής: ν’ ακούσει τι πραγματικά πιστεύουν οι πολίτες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Το «Taxi Stoltenberg» ήταν εξοπλισμένο με κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού, οι οποίες και θα χρησιμοποιηθούν στην προεκλογική του εκστρατεία. Τα ταξί είναι από τα ελάχιστα μέρη όπου οι άνθρωποι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους σκέφτηκε ο νορβηγός Πρωθυπουργός και αποφάσισε να «ντυθεί» αυτοκινητιστής και να εξυπηρετήσει πελάτες για ένα απόγευμα τον Ιούνιο.

Η συζήτηση «γύρισε» στην πολιτική στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως οι πιο πολλοί πελάτες φάνηκε να συνειδητοποιούν γρήγορα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οδηγό. Ο Πρωθυπουργός αποκάλυπτε την ταυτότητά του μόνο όταν τον αναγνώριζαν, ενώ κανένας πελάτης δεν πλήρωσε για τη διαδρομή.

Πάντως, ο Στόλτενμπεργκ δεν έλαβε και πολύ καλές κριτικές για τις ικανότητές του στην οδήγηση -σε μία κούρσα σταμάτησε πολύ απότομα όταν κατά λάθος πάτησε το φρένο νομίζοντας ότι είναι ο συμπλέκτης. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχε να οδηγήσει οκτώ χρόνια!

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι δημοφιλής στη Νορβηγία, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις εν όψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου εμφανίζουν το κόμμα του να υπολείπεται της αντιπολίτευσης. Η εμπειρία του Πρωθυπουργού ως οδηγού ταξί θα χρησιμοποιηθεί ως σποτάκι στην προεκλογική του εκστρατεία, με τον Στόλτενμπεργκ να τονίζει πως είναι σημαντικό για αυτόν να ακούει τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...