Ο Kimi Raikkonen συμμετείχε σε δοκιμές εξέλιξης ελαστικών για το πρωτάθλημα του GP3

Σχετικά άρθρα

KIMI LENDS A HAND TO THE GP3 SERIES

O Kimi Raikkonen σήμερα ολοκλήρωσε ένα τεστ δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης με ένα μονοθέσιο του πρωταθλήματος GP3 του 2013.

Το τεστ αυτό έγινε για να δοκιμαστούν διάφορες γόμες ελαστικών έτσι ώστε να γίνουν πιο εύκολες οι προσπεράσεις σε αυτή την κατηγορία των αγώνων. Ο πρωταθλητής του 2007 ολοκλήρωσε 58 γύρους με το καλύτερο χρόνο του να είναι 1:34:780. Ο χρόνος αυτός θα ήταν αρκετός να τον φέρει στην τρίτη θέση εκκίνησης στον πρόσφατο αγώνα του GP3 στην Βαρκελώνη.

Ο Φινλανδός δήλωσε χαρακτηριστικά στο τέλος της ημέρας

Ήθελα να κάνω αυτό το τεστ γιατί ο φίλος μου, ο Afa Heikkinen έχει μια ομάδα (KOIRANEN GP) σε αυτή την μορφή αγώνων και έτσι τους παρακολουθώ από την αρχή της περιόδου. Ήμουν περίεργος να δω πως συμπεριφέρεται οδηγικά το μονοθέσιο και ομολογώ ότι το ευχαριστήθηκα. Υπήρχαν μερικά προβλήματα με την οδηγική του συμπεριφορά αλλά καταφέραμε και τα επιλύσαμε. Το GP3 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξέλιξη των νέων οδηγών, ειδικά όταν χρειάζεται να μάθουν για την φθορά των ελαστικών σε έναν αγώνα.

Από την άλλη ο τεχνικός σύμβουλος του GP3 Didier Perrin ήταν ικανοποιημένος με την δουλειά που έγινε και δήλωσε:

Είμαστε ικανοποιημένοι που είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τον Kimi. Η εμπειρία του αλλά και τα δεδομένα που μας έδωσε είναι πολύτιμα, καθώς μας έδειξε τι θα πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προσπεράσεις σε κάθε μονοθέσιο. Επιβεβαίωσε όλες τις υποθέσεις που κάναμε και έτσι όλοι μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Θα θέλαμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε τον Kim που δοκίμασε το μονοθέσιο της KOIRANEN GP και μας βοήθησε όλους μας.

[Πηγή: Lotus F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...