Ερευνητές από την Κορέα κατασκευάζουν αυτοκίνητο που διπλώνει [w/video]

Σχετικά άρθρα

armadilloT

Έχουμε δει και στο παρελθόν αυτοκίνητα που διπλώνουν όμως ερευνητές από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα ηλεκτρικό όχημα που «κρύβεται στο καβούκι του» σαν armadillo, εξ ου και το όνομα του. Η διαδικασία διπλώματος του Armadillo-T είναι ιδιαίτερα ευφυής χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες των 13,6 kWh που «κρύβονται» στο εμπρός μισό του αυτοκινήτου και επιτρέπουν στο σύστημα να σηκώνει το πίσω μισό πάνω από την καμπίνα των επιβατών με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά για να μην ακουμπά το αμάξωμα στο έδαφος όταν σηκώνονται οι πίσω ρόδες, κατεβαίνουν μικρά ροδάκια –σαν αυτά στα καρότσια των super market- και στηρίζουν το ούτως ή άλλως ελαφρύ αυτοκίνητο ενώ το μήκος του πέφτει από τα 2,79 μέτρα στα 1,65.

http://youtu.be/8DoZH7Y-sR0

Το Armadillo-T ζυγίζει μόλις 448 κιλά αλλά διαθέτει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Εκτός από το δίπλωμα που ενεργοποιείται μέσω smartphone, το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να κινήσει ή/και να περιστρέψει το διπλωμένο πλέον όχημα για να παρκάρει. Επίσης, μία 10λεπτη ταχεία φόρτιση, δίνει στο ηλεκτρικό όχημα ακτίνα 100km με μέγιστη ταχύτητα που δεν ξεπερνάει τα 60km/h ενώ οι κάμερες που βρίσκονται στη θέση των καθρεφτών παρέχουν άριστη ορατότητα. Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως όταν είναι διπλωμένο μοιάζει με κάδος απορριμάτων, νομίζω πως το Armadillo-T είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης!

[Πηγή: Phys.org, KAIST via Youtube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...