Η Tesla υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με κινεζική προμηθεύτρια λιθίου

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Tesla υπέγραψε συμφωνία με την No.1 παραγωγό λιθίου της Κίνας, το πολυπόθητο μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μπαταριών που τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά οχήματα, για την προμήθεια του 20% της παραγωγής της στην αμερικάνικη εταιρία. Ο λόγος για την Ganfeng Lithium (GFL International), με την συμφωνία να ισχύει έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020, αλλά με την προοπτική ανανέωσης για τρία χρόνια.

Σήμερα γίνεται γνωστό ότι η Tesla υπέγραψε ένα πενταετές συμβόλαιο με τον όμιλο Yahua Industrial, ενός άλλος κινεζικός προμηθευτής λιθίου, για την παροχή υδροξειδίου λιθίου για την κατασκευή των μπαταριών της Tesla. Η Yahua, η οποία εδρεύει στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, έθεσε τη συνολική αξία της σύμβασης στα 630 με 880 εκατομμύρια δολάρια για την περίοδο 2021-25.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αξία μεταφράζεται σε προμήθεια υδροξειδίου του λιθίου βάρους 63.000 με 88.000 τόνους, ή 12.600 με 17.600 τόνους ετησίως. Η συμφωνία με Yahua υπογραμμίζει την τεράστια ζήτηση της Tesla για υδροξείδιο του λιθίου, ιδίως ενόψει της αύξησης της παραγωγής του Model Y στο εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρίας στη Σαγκάη.

Η Ganfeng αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος, αν όχι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υδροξειδίου λιθίου της Tesla.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...