McLaren: Τα συνθετικά καύσιμα θα μπορούσαν να ήταν εναλλακτική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της McLaren, Jens Ludmann, αποκάλυψε ότι η εταιρία του εξετάζει την παραγωγή -για ερευνητικούς σκοπούς- ενός αυτοκινήτου, το οποίο να απαιτεί χρήση συνθετικών καυσίμων. Σκοπός είναι να δουν αν αυτή η τεχνολογία μπορεί να γίνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των ηλεκτροκίνητων, σε ότι έχει να κάνει με την μείωση των εκπομπών ρύπων, με τον Ludmann να τονίζει:

Η τεχνολογία γύρω από τα συνθετικά καύσιμα αναπτύσσεται ακόμα, αλλά εάν θεωρήσετε ότι αυτά μπορούν να παραχθούν με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, να μεταφερθούν εύκολα, και στη συνέχεια να τοποθετηθούν [στα αυτοκίνητα] όπως γνωρίζουμε σήμερα, τότε υπάρχουν δυνητικά οφέλη όσον αφορά τις εκπομπές και την πρακτικότητα, και έχω την επιθυμία να τα εξερευνήσω. Οι σημερινοί κινητήρες θα χρειάζονταν μόνο μικρές τροποποιήσεις, και θα ήθελα να δω αυτή την τεχνολογία να γίνει γνωστή στο κοινό.

Ωστόσο, το project βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού και η McLaren τονίζει ότι δεν προβλέπει οι κινητήρες των συνθετικών καυσίμων να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρικούς κινητήρες, προσθέτοντας:

Είναι πολύ δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα πόσο μακριά είναι τα συνθετικά καύσιμα στο να γίνουν πραγματικότητα, καθώς η τεχνολογία των μπαταριών υπάρχει ήδη. Έπειτα, έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις έναν κινητήρα συνθετικών καυσίμων με ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο θα τον καθιστούσε ακόμα πιο καθαρό. Δεν λέω αυτό για να κρατήσουμε πίσω την τεχνολογία των μπαταριών, αλλά μάλλον θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψιν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...