Spy Photos: Νέο Audi Q7

Σχετικά άρθρα

q7 (1)

Η Audi κάπου στη Νότιο Ευρώπη γράφει χιλιόμετρα δοκιμών με ένα νέο Q7. Το αυτοκίνητο είναι φυσικά καμουφλαρισμένο, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μουλάρι του νέου μεγάλου SUV των Γερμανών, το οποίο φορά το σώμα της νέας γενιάς.

Ο σχεδιασμός του φαίνεται εντελώς διαφορετικός από αυτόν της τωρινής γενιάς, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, γρίλια με μεγάλες εισαγωγές αέρα, κεκλιμένη γραμμή οροφής στο τέλος της οποίας υπάρχει μια μικρή αεροτομή. Στο πίσω μέρος υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Πριν λίγο καιρό είχαμε διαβάσει πως η Audi έχει στείλει πίσω στο σχεδιαστήριο το Q7, λόγω του γεγονότος πως η σχεδίαση του κρίθηκε πάρα πολύ επιθετική και επιδεικτική. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2015, ενώ θα υπάρξει και e-tron έκδοση του. Οι φήμες θέλουν το νέο Q7 να ζυγίζει περίπου 363 κιλά λιγότερα από όσα ζυγίζει η τωρινή γενιά, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε plug-in υβριδική έκδοση.

q7 (2)

Θα κατασκευαστεί πάνω στη μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας MLB Evo η οποία θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου και carbon, στο σασί και στην δομή του σώματος. Πάνω στην ίδια πλατφόρμα θα κατασκευαστούν επίσης τα νέα Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne και τα Lamborghini Urus και Bentley SUV.

Αυτό σημαίνει πως το νέο Q7 θα ζυγίζει 14% λιγότερο σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο. Με μειωμένο βάρος, το νέο Q7 θα έχει μειωμένη κατανάλωση, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, εκεί όπου κατασκευάζονται σήμερα η τωρινή γενιά, μαζί με τα Porsche Cayenne και Volkswagen Touareg.

q7 (3)

To νέο Q7 μηχανικά θα φορά μια γκάμα TSI και TDI κινητήρων ενώ θα υπάρχουν και δύο υβριδικές εκδόσεις, με την μία να συνδυάζει ένα 2.0-λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI απόδοσης 217 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 99 ίππων, και την άλλη να φορά έναν V6 TDI με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 84 kW (115 ίππων). Στους TDI κινητήρες θα υπάρχουν δύο V6 κινητήρες απόδοσης 233 και 304 ίππων, ένας 3.0-λιτρος V6 TDI, απόδοσης 253 ίππων και ο 4.2-λιτρος V8 TDI απόδοσης 405 ίππων. Σε ότι αφορά την S Q8 έκδοση, αυτή θα φορά τον νέο Twin-Turbo V8 4.0-λίτρων απόδοσης 557 ίππων.

Το 2016, θα βγει στην αγορά το Q8, η coupe έκδοση του Q7, ή αλλιώς η SUV έκδοση του A8, το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο από το Range Rover Sport.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...