Η νέα Formula 4 της FIA

Σχετικά άρθρα

DALLARA ANNOUNCES F4 CAR

Μπορεί στην F1 να πέφτουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας και δικαίως να γίνεται αυτό, καθώς είναι το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όμως υπάρχουν και άλλες μορφές αγώνων μονοθεσίων.

Υπάρχουν πολλά επίπεδα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, άλλα έχουν διαφορετικούς κανόνες, άλλα έχουν διαφορετικά ονόματα. Υπάρχει το GP2, το GP3 , η F3, το Euro GP, η Formula Renault, η Formula Ford, η Formula BMW, η Formula Vee και άλλα πολλά. Ο Gerhard Berger, νικητής 10 Gran Prix και οδηγός μεγάλων ομάδων στο παρελθόν, όπως η Ferrari, η McLaren και η Benetton, διατελεί πρόεδρος της επιτροπής μονοθεσιών της FIA.

Ο Αυστριακός, είναι έτοιμος να ιδρύσει μια νέα κατηγορία αγώνων με μονοθέσια, αυτή της F4, η οποία θα είναι το σκαλοπάτι μεταξύ των καρτ και της F3.

Η νέα κατηγορία της FIA, η F4, δε θα ξεκινήσει ως ένα ενιαίο πρωτάθλημα, με ίδιο κινητήρα και σασί. Θα προσπαθήσει να είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα από τα άλλα. Οι επιμέρους χώρες που θα συμμετάσχουν, θα έχουν το δικό τους πρωτάθλημα στην F4 και θα μπορούν να επιλέξουν δικό τους προμηθευτή κινητήρων, που πρέπει να είναι 1.6-λίτρων και 150 ίππων και διαφορετικούς προμηθευτές σασί.

Ένας από τους προμηθευτές σασί, είναι η Dallara, Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής σασί δημιουργεί μονοθέσια για πολλά είδη αγώνων, όπως τα IndyCar αλλά και τη νέα Formula E. H Dallara, έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το νέο σχέδιο που της έχει ανατεθεί. Φαίνεται να ενσωματώνει σ’αυτό ένα νέο ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο με νέα εμπρός και πίσω αεροτομή, αλλά και καινούριο πάτωμα. Οδηγία της FIA είναι να κατασκευαστεί το σασί από ανθρακονήματα για να κρατήσει ελαφρύ το μονοθέσιο, αλλά και αρκετά ασφαλή. Παρόμοιο με το αμάξωμα της F3, θα είναι ωστόσο όπως αναφέρει η Dallara αυτό της F4. Η διαφορά θα είναι η μηχανή, καθώς στη νέα μορφή αγώνων θα έχουμε νέους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένης και μιας πιθανής υβριδικής έκδοσης.

Η Dallara αναμένετε να παραδώσει το νέο αυτό μονοθέσιο,α την επόμενη άνοιξη.

[Πηγή:Dallara]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

DALLARA ANNOUNCES F4 CAR
– Dallara launches its own Formula 4 car.
– The new car will hit the ground in spring 2014.

Since 2008 Dallara has its small formula car successfully running in Europe (ADAC/Germany) and Asia (MRF/India) and will now design and build a car according to the new FIA F4 technical regulations, with the shakedown expected in spring 2014.

The new car design has already started and makes extensive use of the in-house full scale professional car simulator that allows to test engineering solutions and validate them by the driver, before starting the production.

Similar to our highly successful Formula 3 cars the new Formula 4 will be designed for various engine installations. The possibility of an electro-hybrid version is also under investigation.

Finally the customer will have its last word on some design details specific to its championship requirements which lead us internally to call it ‘Flexible Designed Formula’.[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...