1702638747305174725

Θα ανοίξει, δεν θα ανοίξει; Θα παράγει, δεν θα παράγει; Έχει μήνες τώρα που παίζουμε την κολοκυθιά. Ο λόγος φυσικά για την Saab, την NEVS –National Electric Vehicle Sweden-, την νέα ιδιοκτήτρια της Saab και το εργοστάσιο στο Trollhattan.

Τελικά άνοιξε, παράγει και το πρώτο Saab 9-3 προ-παραγωγής κύλισε τις ρόδες του από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Saab ακριβώς όπως έλεγε το αρχικό πρόγραμμα. Το μοντέλο μοιάζει πανομοιότυπο με το μοντέλο που γνωρίσαμε πριν αρκετά χρόνια –όχι πως είναι κακό αυτό- και δυστυχώς δεν μοιάζει καθόλου με τα σχέδια που είδαμε πριν δύο περίπου μήνες -αυτό είναι-. Το πρωτότυπο θα περάσει μία σειρά δοκιμών για να διασφαλιστεί το γεγονός πως όλα τα μέρη και συστήματα του αυτοκινήτου πληρούν τις προϋποθέσεις και τα standards της εταιρίας, διαδικασία που είναι πάρα πολύ σημαντική αφού τα αρχικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου δεν παράγονται πλέον.

Η NEVS δεν είχε να πει πολλά για το πρωτότυπο προ-παραγωγής αλλά είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως το αυτοκίνητο δεν «φοράει» το γνώριμο σήμα της εταιρίας στο καπό. Αυτό, έχει να κάνει με το ότι υπάρχει μία συμφωνία που έγινε περίπου έναν χρόνο πριν με την Scania και το τμήμα άμυνας και αεροναυπηγικής της Saab που ορίζει ακριβώς αυτό.

[Πηγή: Saabsunited]