Στη παραγωγή το Peugeot 308 R Concept

Σχετικά άρθρα

peugeot-308-r-concept-5

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Peugeot παρουσίασε το 308 R Concept, το οποίο σύμφωνα με τον CEO της Γαλλικής εταιρίας, Maxime Picat θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή. Ο Picat δήλωσε πως υπάρχει χώρος για το 308 R, του οποίου η έκδοση παραγωγής θα φορά τον ίδιο 1.600αρη THP turbo κινητήρα που φορά και το πρωτότυπο απόδοσης 270 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 330Nm ροπής από τις 1.900 έως τις 5.500 σ.α.λ.

Ο Γάλλος άφησε να εννοηθεί πως το αυτοκίνητο θα αναπτυχθεί από την Peugeot Sport η οποία θα χρησιμοποιήσει πάνω του και τεχνολογίες προερχόμενες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Να θυμίσω πως στο πρωτότυπο η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός εξατάχυτου, χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και ενός Torsen διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Τα φρένα του είναι της κορυφαίας Alcon με τους εμπρός δίσκους να έχουν διάμετρο 380mm και τους πίσω 330mm ενώ οι δαγκάνες είναι τετραπίστονες και στους τέσσερις τροχούς και τα ελαστικά έχουν διάσταση 235/35 σε ζάντες ελαφρού κράματος 19’’.

[Πηγή: Top Gear]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...