3918-0

Είναι απίθανο τι βρίσκει κανείς σε αχυρώνες… εγώ πώς γίνεται όταν πάω στο χωριό μου να βρίσκω καρότσια, δεμάτια, ξύλα και ποντίκια; Όπως να ‘χει, ο οίκος δημοπρασιών Coys, βρήκε εγκαταλελειμμένη σε έναν αχυρώνα στη Γαλλία μία Jaguar E-Type Coupe Series 1 του 1961.

Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση αν αναλογιστεί κανείς τη διάρκεια παραμονής του σε αυτόν τον αχυρώνα και το γεγονός πως ακόμα και να μην ήταν εκεί, έχουν περάσει 52 χρόνια από την χρονιά κατασκευής του. Ο μηχανικός που δουλεύει για την οικογένεια που έχει το αυτοκίνητο, ανέφερε πως η E-Type πήρε μπροστά τελευταία φορά πριν από 5 χρόνια αλλά είναι σε λειτουργική κατάσταση. Το αμάξωμα είναι καλό αφού το κλίμα στην περιοχή είναι αρκετά ξερό, οι πόρτες κλείνουν εύκολα και το διάκενο στο καπό είναι τέλειο. Ακόμα και το εσωτερικό είναι σε καλή κατάσταση.

Jaguar E-Type Coupe and XK120 roadster barn find (6)

Κάτω από το καπό, βρίσκουμε τον κλασικό εξακύλινδρο σε σειρά των 3,8 λίτρων που απέδιδε 265, ο οποίος συνδυάζεται με ένα τετρατάχυτο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η απίστευτη αυτή E-Type θα πωληθεί στο Coys Spirit of Motoring Auction στα τέλη του μήνα παρέα με πολλά άλλα εξαιρετικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μία ακόμα Jaguar, αυτή τη φορά μία XK120 Roadster του 1951 που ήταν επίσης κλειδωμένη πολλά χρόνια.

Μπορείτε να φανταστείτε την ζήτηση που έχουν και τα δύο αυτά αυτοκίνητα έτσι;

[Πηγή: Coys]