H Toyota αρνείται ότι το Ford Focus είναι το best seller αυτοκίνητο του κόσμου το 1ο 6μηνο του 2013

Σχετικά άρθρα

Ford Focus lineup

Τη περασμένη Πέμπτη, η Ford ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του έτους έως και τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με την Polk, το Ford Focus ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του κόσμου, αφού πούλησε 589.709 αυτοκίνητα (+20%), κυρίως λόγω της αύξησης κατά 137% στην Κίνα (202.380 Focus), συνεχίζοντας από που έμεινε τη προηγούμενη χρονιά, καθώς το 2012 ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2012.

Όπως συμβαίνει, σχεδόν πάντα, μετά από τέτοιες βαρυσήμαντες δηλώσεις υπάρχει ο αντίλογος. Και αυτός προέρχεται από την Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα την Toyota, η οποία σύμφωνα με το Detroit News, δηλώνει ότι την ίδια χρονική περίοδο πούλησε 590.760 οχήματα του πιο δημοφιλούς αυτοκινήτου στο κόσμο, της Corolla.

Toyota Corolla lineup

O ιαπωνικός κολοσσός δικαιολογεί αυτή τη διαφορά, μέσω ενός εκπροσώπου της, λέγοντας ότι η Polk, ανεξάρτητη εταιρία συγκρότησης δεδομένων για την αυτοκινητοβιομηχανία και παροχή λύσεων marketing, δεν λαμβάνει δεδομένα από όλες τις χώρες όπου πωλείται το ιαπωνικό sedan.

Βέβαια, η Polk έχει άλλη άποψη, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα της είναι ολόσωστα και μέσω του αντιπροέδρου της, Anthony Pratt, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ford από την Polk νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είναι ακριβή και βασίζονται αποκλειστικά στο λογότυπο Ford Focus. Η Polk δεν αναφέρει ή παρακολουθεί τα στοιχεία των παγκόσμιων πωλήσεων, έτσι δεν σχολιάζει τι ισχυρίζεται (η Toyota)

Μπορεί όμως στη Κίνα και στις υπόλοιπες ασιατικές χώρες να πωλούνται σχεδόν το 1/3 της παραγωγής του Focus, η Μπλε Οβαλ έχει προγραμματίσει να κλείσει για δύο εβδομάδες το Michigan εργοστάσιο που παράγει το Focus, λόγω της στασιμότητας των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=Ahx1Z1H2Eoc

[Πηγή: Detroit News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...