To Lexus LS TMG Sports 650 θα περάσει σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή

Σχετικά άρθρα

TMG Sports 650 Concept

Πριν περίπου ένα χρόνο η Toyota Motorsport GmbH παρουσίασε επίσημα το TS-650, ένα πολύ γρήγορο πρωτότυπο το οποίο βασίζεται στο Lexus LS και μέχρι σήμερα ξέραμε ότι δεν θα περάσει ποτέ στη παραγωγή, μιας και η Toyota δεν το έχει στον προγραμματισμό της.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι αλλάζει καθώς ο πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού, Akio Toyoda, έχει δηλώσει ενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο και ζήτησε να περάσει στην εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή των δέκα αυτοκινήτων. Το ένα δήλωσε ότι θα το κρατήσει για τη προσωπική του συλλογή, ενώ τα άλλα εννιά θα τα πάρουν πολύ στενοί του φίλοι.

Όμως, το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην pre-facelift έκδοση του LS και θα ήταν ατόπημα αν έβγαινε έτσι στη παραγωγή. Έτσι, αναμένεται να το δούμε στους δρόμους περίπου το 2015, όταν θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Lexus.

Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο διαθέτει carbon bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, αεριζόμενο καπό, φουσκωμένα φτερά, πλαϊνά spoiler, αεροτομή, διαχύτη με τετραπλές απολήξεις ενώ πατά πάνω σε ζάντες της BBS αλλά φορά μεγάλα φρένα με χρυσές δαγκάνες και carbon κεραμικούς δίσκους.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο twin-turbo V8 5.0-λιτρος κινητήρας του IS-F που στην περίπτωση αποδίδει 650 άλογα με 710 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το σύνολο, βάρους 2.070 κιλών, επιταχύνει για τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.2 δευτ. με την τελική να αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Car Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...