Spy photos χωρίς καμουφλάζ της δεύτερης γενιάς BMW X6 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

2015-bmw-x6-spy-photo-photo-549988-s-986x603

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο… Η δεύτερη γενιά της BMW X6 «κατασκοπεύτηκε» κατά τη διάρκεια επίσημης φωτογράφισης σε κάποια ταράτσα στην καρδιά του Texas και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στην οθόνη σας.

Όπως και η πρώτη γενιά που παρουσιάστηκε το 2008, έτσι και το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη της X5 αλλά θα προσφέρει στους υποψήφιους πελάτες πολύ διαφορετικό design και εξίσου διαφορετικό προσανατολισμό. Μία πηγή του Car & Driver μάλιστα εντός της ομάδας σχεδιασμού ανέφερε πως το σχήμα της X6 έχει γίνει «εικονικό, σαν την Porsche 911». Όσο και αν σέβομαι και εκτιμώ αυτούς τους ανθρώπους, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω…

Από ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες, το σχήμα της τωρινής X6 έχει προσαρμοστεί στην σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της BMW. Η μάσκα φαίνεται ποιο ψηλή με αποτέλεσμα το ίδιο να ισχύει και για το καπό ενώ τα φωτιστικά σώματα που πλαισιώνουν τη χαρακτηριστική γρίλια, φαίνεται να είναι αρκετά πιο κοντά σε αυτήν.

2015-bmw-x6-spy-photo-photo-549994-s-986x603

Η νέα X6, θα βασίζεται όπως άφησα να εννοηθεί παραπάνω στην πλατφόρμα της νέας BMW X5. Οι διαστάσεις θα παραμείνουν ουσιαστικά αναλλοίωτες αλλά το βάρος θα μειωθεί περί τα 100 κιλά –ανάλογα με την έκδοση, τον κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού φυσικά-. Το σύστημα διεύθυνσης θα είναι ηλεκτρικό και τα ηλεκτρονικά του οχήματος θα αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έχει να προσφέρει αυτή τη στιγμή η BMW.

Όσον αφορά τους κινητήρες τώρα, τα πράγματα είναι λιγότερο ξεκάθαρα. Λογικά θα διατηρηθεί τόσο ο τρίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος σε σειρά με απόδοση περίπου 300 αλόγων όπως και ο twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων με τα 445 άλογα. Πέραν από αυτούς απλά δεν γνωρίζουμε. Ίσως να υπάρξει και diesel έκδοση αλλά πιο πιθανή κρίνεται μία υβριδική X6, ο συνεχιστής αυτού που ξεκίνησε ο ActiveHybrid X6. Αυτό που φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα όμως έχει να κάνει με την μετάδοση. Εκτός απροόπτου, η νέα X6 θα προσφέρεται μονάχα ως τετρακίνητη με το xDrive σύστημα. Από την άλλη, το πιο πιθανό είναι να προσφέρεται ως πισωκίνητη η 2014 X5 ώστε να υπάρχει και μία χαμηλότερου κόστους εναλλακτική. Στο άλλο άκρο, θεωρείται βέβαιη η παρουσίαση της M έκδοσης της νέας X6 κάποια στιγμή στο μέλλον με ιπποδύναμη που θα κυμαίνεται κοντά στα 600 άλογα.

Η νέα BMW X6 θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι του 2014 με τιμές που αναμένεται να είναι ελαφρώς ακριβότερες από αυτές της τωρινής X6.

[Πηγή: Car & Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...