Ferrari και Mercedes μαλώνουν για το ρεκόρ του ταχύτερου pit stop [w/video]

Σχετικά άρθρα

GP KOREA F1/2013

Τις τελευταίες ημέρες, Μercedes και Ferrari ισχυρίζονται ότι και οι 2 κατέχουν πλέον το ρεκόρ του ταχύτερου pitstop που έχει καταγραφεί ποτέ στην F1.

Στη Suzuka, η Mercedes είχε σταματήσει το χρονόμετρο κατά τη διάρκεια του Iαπωνικού Grand Prix στα 2,02 δευτερόλεπτα, που είναι 0,04 δευτερόλεπτα ταχύτερο από ότι το προηγούμενο ρεκόρ pitstop που είχε πετύχει νωρίτερα αυτή τη σεζόν η Red Bull.

Αλλά σχεδόν την ίδια ακριβώς στιγμή, η Ferrari υποστηρίζει ότι έκανε 1,95 δεύτερα σε pitstop στην Ιαπωνία.

Αναρωτιέσαι ποιος έχει δίκιο; Το ίδιο και το Auto Motor und Sport, στο οποίο ο team manager της Mercedes, Ron Meadows δήλωσε:

Είναι μία ερώτηση για το τι μετράς, και πώς το μετράς.

Για παράδειγμα, η Ferrari φέρεται να χρονομετρεί τα pit stops της, με δικές της φωτογραφικές μηχανές, ενώ η Mercedes χρησιμοποιεί το χρόνο από το τηλεοπτικό δίκτυο SkySports.

Ένας δημοσιογράφος του γερμανικού μέσου, Michael Schmidt, δήλωσε ότι τα 1,95 δευτερόλεπτα του Fernando Alonso στη Suzuka σε pit stop είναι «ρεκόρ», όμως στην πραγματικότητα ήταν 2,11 δευτερόλεπτα με βάση την τηλεόραση.

Παρακάτω μπορείς να δεις εδώ το pit stop με το ρεκόρ χρόνου του Alonso στη Suzuka.

http://youtu.be/Xvu0GlMa3xQ

[Πηγή: GMM/YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...