Νέο Audi R8 [Renderings]

Σχετικά άρθρα

[lightbox link=”https://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2013/11/2015-Audi-R8-rendering.jpg”]2015 Audi R8 rendering[/lightbox]

Κυκλοφόρησε ένα ακόμη rendering της επόμενης γενιάς του Audi R8, αυτή τη φορά από τον Lutz Valdeig.

Η νέα γενιά του Γερμανικού supercar θα κατασκευάζεται από τα μέσα του επόμενου χρόνου, στο νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει η Audi στο Bollinger Hofe.

Έχει κωδική ονομασία AU724 και αναπτύσσεται παράλληλα με τον αντικαταστάτη της Gallardo, αφού και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι κατασκευασμένα πάνω στην νέα MSS (Modular Sports Car System).

Θα βγει στην αγορά το 2015 και θα διαθέτει carbon-αλουμινένιο monocoque σασί (23% από carbon και 77% από αλουμίνιο) το οποίο θα ζυγίζει 198 κιλά. Το νέο R8 θα είναι κατά 60 κιλά ελαφρύτερο, έχοντας 13% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από την τωρινή γενιά, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.500 κιλά. Το σώμα και τα anti-roll bars θα είναι κατασκευασμένα από CFRP, ενώ θα φορά carbon-κεραμικά φρένα και εξάτμιση τιτανίου.Θα διαθέτει αρκετά gadget όπως Head-Up Display, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ψηφιακό κεντρικό καθρέπτη, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI καθώς και τα νέα Matrix φωτιστικά σώματα LED με μεταβλητή ένταση.

Σχεδιαστικά θα διαθέτει μεγάλες εισαγωγές αέρα, μικρότερα πλευρικά πτερύγια και “διπλό διαχύτη”, εμπνευσμένο από το αγωνιστικό R18 του Le Mans.

Κάτω από το καπό θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι ίδιοι V8 και V10 κινητήρες οι οποίοι θα αποδίδουν περισσότερα άλογα αλλά θα καταναλώνουν λιγότερη βενζίνη. Ο V8 4.2-λίτρων θα αποδίδει κοντά στα 450 άλογα ενώ ο V10 5.2-λίτρων θα αποδίδει κοντά στα 570 άλογα. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα start/stop, σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων έτσι ώστε να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 κατά 10%.

Παλαιότερα υπήρξε η φήμη πως ο V10 5.2-λίτρων θα αντικατασταθεί από τον νέο 4.0-λιτρο TFSI V8 bi-turbo του S8, και θα αποδίδει κοντά στα 600 άλογα, ενώ το νέο R8 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με ένα νέο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

[Πηγή: Atelier-valdeig]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...