Έκλεισε η πίστα των Μεγάρων λόγω του θανάτου ενός μοτοσικλετιστή

Σχετικά άρθρα

Athens Circuit megara

Ο θάνατος ενός 24-χρονου μοτοσυκλετιστή, του Δημήτρη Μίσχου, οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο 8 ημέρες μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στη πίστα των Μεγάρων, έχει οδηγήσει στο λουκέτο της πίστας, αφού εισαγγελέας έχει αναλάβει την υπόθεση.

Όπως ανακάλυψε η έρευνα του εισαγγελέα, υπάρχουν θέματα ασφαλείας και θέματα που σχετίζονται με την άδεια λειτουργίας της πίστας, που οδήγησαν στο προσωρινό λουκέτο της πίστας των Μεγάρων.

Κάθε πίστα ταχύτητας παίρνει άδεια από μια επιτροπή η οποία ελέγχει και πιστοποιεί το αν η πίστα τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας των συμμετεχόντων και τον θεατών, τα πυροσβεστικά μέσα, το ιατρείο κ.τ.λ.

Οι φήμες αναφέρουν πως η πίστα των Μεγάρων, τα τελευταία χρόνια έπαιρνε άδεια ως “πίστα καρτ – αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων”. Μέσα στη πίστα, υπάρχει μια μικρή πίστα καρτ, για τον λόγο πως η κανονική πίστα δεν μπορεί να πάρει άδεια λόγω του γεγονότος πως σε αρκετά της σημεία γίνεται καταπάτηση οικοπέδων.

Στο σημείο που τραυματίστηκε σοβαρά ο άτυχος Δημήτρης αρκετοί το χαρακτηρίζουν επικίνδυνο αφού αντί για προστατευτικό τοίχο, στο σημείο θα έπρεπε να υπάρχουν προστατευτικά λάστιχα.

Μια πληθώρα ερωτημάτων γεννούνται μετά το δυστήχημα. Έχει η πίστα την κατάλληλη άδεια λειτουργίας; Την ημέρα που τραυματίστηκε ο Δημήτρης υπήρχε ασθενοφόρο στη πίστα; Η πίστα πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας; Γιατί μετά το δυστύχημα οι προστατευτικοί τοίχοι προσπάθησαν να καλυφθούν; Η πίστα των Μεγάρων είναι κατάλληλη για να φιλοξενεί εκεί αγώνες μοτοσυκλέτας; Τι γίνεται με τις άδειες λειτουργίας των υπολοίπων πιστών της Ελλάδας και αυτές πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι ώστε να μην χαθεί ποτέ ξανά η ζωή κάποιου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr