Newey: Η Ferrari και η Lotus ήταν τυχερές με τα ελαστικά του 2013 [w/video]

Σχετικά άρθρα

Adrian Newey Interview

Σε συνέντευξή του για την Γερμανική εκπομπή Sport und Talk, στο κανάλι της Red Bull Servus TV, ο Adrian Newey δήλωσε πως η Ferrari και η Lotus δεν είχαν υπολογίσει την ευαισθησία των ελαστικών της Pirelli και ότι απλά στάθηκαν τυχερές στην αρχή του πρωταθλήματος. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Adrian Newey και τον θεωρώ κορυφαίο στη δουλειά του, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι κάνει λάθος.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Pat Fry στις χειμερινές δοκιμές να λέει πως πολλές ομάδες θα βρεθούν προ εκπλήξεως με την φθορά των ελαστικών και πως η χρήση τους θα είναι καθοριστική για την ανταγωνιστικότητα των ομάδων. Ενώ ο Eric Boullier από την πλευρά του, είχε δηλώσει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πως το σημαντικότερο για την Lotus ήταν να διατηρήσει την ανωτερότητά της στην διαχείριση των ελαστικών. Επίσης ήταν ο μοναδικός που δήλωσε πως η ομάδα του “καταλαβαίνει” τα ελαστικά της Pirelli για το 2013.

Στις απαντήσεις που δίνει αναφέρεται στις δυσκολίες που είχε η Red Bull και πόσο “εύθραυστη” φαινόταν η πρώτη θέση στην ομάδα. Παρακάτω υπάρχει ένα απόσπασμα της εκπομπής, στην οποία ήταν καλεσμένοι και οι Christian Horner, Helmut Marko και φυσικά ο Sebastian Vettel.

[Πηγή: Youtube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...