Δε θα είναι βαρετοί οι αγώνες με τους turbo κινητήρες, λέει ο Button

Σχετικά άρθρα

Jenson Button walks through the garage.

Με το ουσιαστικό τέλος τής φετινής σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη θέση, πολλοί έχουν αρχίσει δηλώσεις για τη νέα σεζόν, όπου οι turbo V6 κινητήρες θα βρίσκονται στο επίκεντρο και τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά, προκειμένου να είναι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχει και ο περιορισμός του καυσίμου στα 100 κιλά για κάθε αγώνα, κάτι που θα μας αναγκάσει να βλέπουμε οδηγούς να κάνουν εξοικονόμηση καυσίμου, ακόμα περισσότερη απ’ ό,τι τώρα, διότι οι υπάρχοντες κανονισμοί δεν περιορίζουν την ποσότητα καυσίμου, ασχέτως αν σχεδόν όλες οι ομάδες επιλέγουν να βάλουν λίγο λιγότερο καύσιμο για εξοικονόμηση βάρους, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επιλέγουν χαρτογραφήσεις για μειωμένη κατανάλωση σε κάποιους γύρους τού αγώνα.

Ο Jenson Button, ωστόσο, πιστεύει πως τα πράγματα δε θ’ αλλάξουν πολύ όσον αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου, συνεπώς οι αγώνες δε θα είναι βαρετοί, σύμφωνα με τον οδηγό τής McLaren.

Δεν είναι ότι τ’ αυτοκίνητα της νέας σεζόν είναι πολύ επαναστατικά και δεν πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι πολύ διαφορετικοί, ούτε ότι θα δούμε πολλή εξοικονόμηση καυσίμου. Πιστεύω ότι θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε εξαιρετικούς αγώνες ανεξάρτητα από τις αλλαγές. Το στυλ οδήγησης δε θ’ αλλάξει πολύ σε σχέση με φέτος.

Ο Αγωνιστικός του Διευθυντής, Sam Michael, έχει πει ότι οι ομάδες οριακά θα προλάβουν να είναι έτοιμες στο πολύ σημαντικό πρώτο τεστ, στις 28 Ιανουαρίου, και ο 33χρονος τονίζει ότι θα πρέπει να κατανοήσουν καλά τα νέα συστήματα στις χειμερινές δοκιμές.

Η κατανόηση του νέου κινητήρα και της καμπύλης ροπής μαζί με το ERS κάνουν τις δοκιμές πολύ σημαντικές. Θα πρέπει ξανά να διαχειριστούμε τα ελαστικά, όπως κάνουμε και φέτος, έτσι οι διαφορές δε θα είναι μεγάλες. Πολλοί λένε ότι θα είναι όλα πολύ διαφορετικά. Θα υπάρξουν πολλές φήμες μέχρι τον πρώτο αγώνα, μετά όλα θα ξεχαστούν και θα λέμε ότι είναι σωστές οι αλλαγές.

[Πηγή: Apex]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr