Ο Alonso δηλώνει κουρασμένος μετά το GP του Austin

Σχετικά άρθρα

GP USA F1/2013

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δεν έχει ανακτήσει το 100% των δυνάμεων του, μετά την από την “πτήση” του στο grand prix του Abu Dhabi και μετά κι από τον αγώνα στο Austin, νοιώθει εξαντλημένος σωματικά. Στους τελευταίους γύρους ο El Nano βρέθηκε να πιέζει τον Lewis Hamilton αλλά και να παλεύει με τον Nico Hulkenberg, για την πέμπτη θέση, κάτι που σίγουρα δεν βοήθησε την κατάστασή του. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να κάνουν πλάκα στα paddock του Austin, αφού πλέον και οι δυο οδηγοί της Scuderia για τη νέα σεζόν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πλάτη τους.

Είμαι κουρασμένος. Επίσης, δεν έκανα σωστή προετοιμασία σωματικά για αυτό τον αγώνα. Βρισκόμουν επί μια εβδομάδα στον καναπέ και στο κρεβάτι με πονοκεφάλους. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός, δεν ήταν εύκολος και έπρεπε να παλέψω καθ’ όλη τη διάρκεια του, οπότε τώρα αισθάνομαι κουρασμένος σωματικά. Ήμουν στρεσαρισμένος ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις μάχες.

Παρά τις δυσκολίες και τους πόνους που αντιμετωπίζει, ο Alonso δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει την προσπάθεια που κάνει η ομάδα, για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και θα βρεθεί κανονικά στη Βραζιλία για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ας ελπίσουμε ότι θα αισθάνομαι λίγο καλύτερα στη Βραζιλία, λιγότερο κουρασμένος και θα απολαύσω το Σαββατοκύριακο περισσότερο. Αλλά υπάρχουν μερικοί στόχοι που έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, έτσι δεν είναι σαν να αγωνιζόμαστε για διασκέδαση στη Βραζιλία. Μπορεί να φαίνεται κάπως έτσι απ’ έξω – πως δεν υπάρχει τίποτα για να αγωνιστούμε και πηγαίνουμε εκεί για να διασκεδάσουμε – αλλά υπάρχει πολύ άγχος και πολλή πίεση για την ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο και όλοι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

GP USA F1/2013

Σύμφωνα με τον Ισπανό, ο στόχος της κατάληψης της δεύτερης θέσης από τη Scuderia ήταν μη ρεαλιστικός, αφού η ομάδα δεν έχει βελτιώσει το μονοθέσιο εδώ και πολλούς αγώνες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 15 βαθμούς πίσω από τη Mercedes, με τη δυναμικότητά της να είναι μέτρια στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Θέλαμε να κλείσουμε λίγο τη διαφορά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αυτός ήταν ο στόχος. Δεν είχαμε το ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο για να το κάνουμε και χάσαμε πάλι βαθμούς (από τη Mercedes), ενώ η Lotus ήρθε πιο κοντά, έτσι δεν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, δεν είχαμε το ρυθμό, ήμασταν πολύ αργοί όλο το Σαββατοκύριακο. Παλεύουμε για να μπούμε στο Q3 και για να είμαστε στους βαθμούς την Κυριακή.

Πρέπει λοιπόν να κάνουμε κάτι καλύτερο στη Βραζιλία, αν θέλουμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών ή ήταν υπερβολικά αισιόδοξος αυτός ο στόχος; Πρέπει μάλλον να είμαστε πιο ρεαλιστές και να καταλάβουμε ότι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών ήταν ένα όνειρο και ίσως αυτό το όνειρο να είναι δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyrights: Ferrari/Studio Colombo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...