Valtteri Bottas: Θέλω να είμαι πιο γρήγορος από τον Massa

Σχετικά άρθρα

valterri-bottas-wihuri-f1

Αφού κέρδισε τον πιο έμπειρο team-mate του, έχοντας τετραπλάσιους βαθμούς από τον Maldonado (εντάξει ok 4-1 ήταν), ο Valtteri Bottas σκοπεύει να κερδίσει και τον Felipe Massa, που είναι το τελευταίο απόκτημα της Williams, καθώς ο Pastor Maldonado θα τρέχει για την Lotus το 2014. Το τρέξιμο είναι φυσικά σχετικό, γιατί για βαθμούς η ομάδα θα στηρίζεται κυρίως στον Romain Grosjean, αλλά και ο Maldonado θα τρέχει για να φέρνει χρήματα στην ομάδα.

Επιστρέφοντας στο θέμα, οι δηλώσεις του Φιλανδού για τον Massa ήταν:

Την επόμενη χρονιά θα έχω νέο team-mate, τον Felipe Massa. Νομίζω πως για την ομάδα ο Felipe έρχεται στην σωστή στιγμή. Έχει μεγάλη εμπειρία και πιθανώς έρχεται με διαφορετικές ιδέες και απόψεις, που μπορεί να μας βοηθήσουν. Ήταν σχεδόν πρωταθλητής, τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον και φαίνεται να είναι καλό παιδί, που με κάνει ανυπόμονο για να δουλέψω μαζί του.

Τον γνώρισα στην ανακοίνωση της Williams, αλλά θα έχουμε χρόνο τον χειμώνα για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε ιδέες. Δεν αμφιβάλλω πως είναι γρήγορος, αλλά είναι στην φύση της Formula 1 και στην λογική της σχέσης μεταξύ των team-mate, να θέλω να είμαι πιο γρήγορος. Πρέπει όμως να δουλέψουμε μαζί για να πάμε μπροστά την ομάδα.

Πήρε στον Bottas 18 αγώνες, για να κερδίσει τους πρώτους του βαθμούς στην Formula 1 και ο Φιλανδός σχολιάζει την χρονιά που πέρασε:

Δεν είχαμε πρώτο και δεύτερο οδηγό στην ομάδα, ακόμα και όταν πρωτοξεκίνησα, με τον Pastor να έχει δύο χρόνια εμπειρίας παραπάνω. Ήταν πολύ ωραία αίσθηση το να είμαι μπροστά του στις κατατακτήριες και στο πρωτάθλημα. Αν γίνεται κάτι τέτοιο στην παρθενική σου χρονιά, ξέρεις πως κάτι σου πάει καλά. Είναι αλήθεια πως τα μονοθέσια της Formula 1, είναι τέρατα για να τα δαμάσεις. Πιθανότατα το φετινό μας μονοθέσιο ήταν λίγο πιο τέρας από τα υπόλοιπα.

Valtteri Bottas beer

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε, πώς θα εξελιχτεί η μάχη ανάμεσα στους δυο συμπαθείς οδηγούς, καθώς το μέλλον και των δύο στην Formula 1 θα εξαρτηθεί από τις φετινές τους επιδόσεις. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί με χρήματα, που θα ήθελαν τις θέσεις τους και ένας rookie, που δεν έχει δείξει κάτι το αξιόλογο στην δεύτερη χρονιά του, καθώς και ένας “δεύτερος” οδηγός, που δεν μπόρεσε να αποδείξει πως μπορεί να γίνει πρώτος, είναι τα εύκολα θύματα, στην μάχη για μια θέση στην F1.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...