Οι Kris Meeke, Mads Østber και Khalid Al Qassimi εργοστασιακοί οδηγοί της Citroen για το WRC 2014

Σχετικά άρθρα

citroen ds3 wrc

Η αγωνιστική ομάδα της Citroen ανακοίνωσε πως οι Kris Meeke, Mads Østber και Khalid Al Qassimi είναι αυτοί που επέλεξε για να τρέχουν με τα χρώματα της Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2014. Η Citroen θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα του WRC με δύο πληρώματα, αυτά των Kris Meeke-Paul Nagle και Mads Østber-Jonas Andersson με τον Meeke να δηλώνει:

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Ήμουν πολύ κοντά στη Citroën τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ τυχερός που θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια ομάδα πλούσια σε εμπειρία και τίτλους. Έχω μόνο 10 συμμετοχές με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC και χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία. Το DS3 WRC είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και οι γνώσεις της ομάδας θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Θα πρέπει να έχω υπομονή στο πρώτο μισό της χρονιάς και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για τους αγώνες που θα τρέξω για πρώτη φορά.

Ο 26χρονος Mads Østber έχει ήδη 65 συμμετοχές στο WRC, ενώ στο Ράλι Πορτογαλίας του 2012 κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο θεσμό και ανέφερε:

Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που θα συνεργαστώ με τη Citroën Racing. Δουλέψαμε σκληρά για να κερδίσουμε τη θέση ενός εργοστασιακού αυτοκινήτου και ύστερα από τόσα χρόνια που βλέπαμε τη Citroën να κερδίζει το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα και είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Αν και δεν ξέρω την ομάδα και το αυτοκίνητο μπορώ να καταλάβω την αξία τους. Φυσικά θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και νίκες. Έχω δείξει ότι μπορώ να είμαι ταχύς και παρά το ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό, θέλω να είμαι ανταγωνιστικός.

Όπως και πέρυσι ο Khalid Al Qassimi θα πάρει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο οδηγός από το Abu Dhabi θα αγωνιστεί στη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ παράλληλα θα εστιάσει στη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής.

Ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton δήλωσε:

Η επιλογή των πληρωμάτων για το 2014 είναι άξια των προσδοκιών μας. Οι Kris Meeke και Mads Østber ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους, όμως και οι δύο είναι έτοιμοι να βρεθούν στην κορυφή των οδηγών ράλι. Μετά από την περίοδο προσαρμογής στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν και να βρεθούν σε θέση να διεκδικήσουν νίκες.

[Πηγή: Citroen Racing]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ CITROËN RACING ΣΤΟ WRC ΓΙΑ ΤΟ 2014

Οι Kris Meeke, Mads Østber και Khalid Al Qassimi θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2014.

Έχοντας κατακτήσει από το 2003 έως και το 2012 8 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Citroën Racing συνεχίζει την εμπλοκή της στο WRC με δύο νέα, εξαιρετικά ταλαντούχα πληρώματα.

Ο Βόρειο-Ιρλανδός Kris Meeke έχοντας οδηγήσει το C2 Super 1600 στο θεσμό του Junior WRC, και έχοντας δείξει δείγματα εξαιρετικής ταχύτητας σε δύο αγώνες του περσινού πρωταθλήματος με το DS3 WRC, θα ακολουθήσει για το 2014 ένα πρόγραμμα πλήρους εμπλοκής στο θεσμό, έχοντας στο πλευρό του για συνοδηγό τον Paul Nagle.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία», δήλωσε ο Kris Meeke. «Ήμουν πολύ κοντά στη Citroën τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ τυχερός που θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια ομάδα πλούσια σε εμπειρία και τίτλους. Έχω μόνο 10 συμμετοχές με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC και χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία. Το DS3 WRC είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και οι γνώσεις της ομάδας θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Θα πρέπει να έχω υπομονή στο πρώτο μισό της χρονιάς και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για τους αγώνες που θα τρέξω για πρώτη φορά».

Ο 26χρονος Mads Østber έχει ήδη 65 συμμετοχές στο WRC, ενώ στο Ράλι Πορτογαλίας του 2012 κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο θεσμό. Συνοδηγός του Østber είναι ο Jonas Andersson.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που θα συνεργαστώ με τη Citroën Racing. Δουλέψαμε σκληρά για να κερδίσουμε τη θέση ενός εργοστασιακού αυτοκινήτου και ύστερα από τόσα χρόνια που βλέπαμε τη Citroën να κερδίζει το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα και είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Αν και δεν ξέρω την ομάδα και το αυτοκίνητο μπορώ να καταλάβω την αξία τους. Φυσικά θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και νίκες. Έχω δείξει ότι μπορώ να είμαι ταχύς και παρά το ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό, θέλω να είμαι ανταγωνιστικός».

Όπως και πέρυσι ο Khalid Al Qassimi θα πάρει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο οδηγός από το Abu Dhabi θα αγωνιστεί στη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ παράλληλα θα εστιάσει στη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής.

«Η επιλογή των πληρωμάτων για το 2014 είναι άξια των προσδοκιών μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Οι Kris Meeke και Mads Østber ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους, όμως και οι δύο είναι έτοιμοι να βρεθούν στην κορυφή των οδηγών ράλι. Μετά από την περίοδο προσαρμογής στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν και να βρεθούν σε θέση να διεκδικήσουν νίκες».

Η Citroën Racing θα αποκαλύψει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στους αγώνες του WRC αλλά και του WTCC τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.citroen-wrc.com στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...